Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

6 oktober 2020

Werken in het buitenland: stel vragen tijdens het interview!

Als je wilt werken in het buitenland dan hoeft dat niet zo moeilijk te zien. Tenminste: je moet wel goed onderzoek doen, je laten informeren / begeleiden en weloverwogen keuzes maken. Dan moet het zeker goed komen. Maar hoe ziet het proces er normaal gesproken uit als je in het buitenland wilt werken:

1. Je stuurt je CV
2. Kennismaking gesprek / informatie pakket wordt toegestuurd. Vervolg gesprek.
3. Je wordt voorgesteld en je hebt 1 of 2 telefonische interviews (soms maak je een test)
4. Je bent aangenomen, je boekt je vliegticket en het avontuur begint!

Sleutel in dit proces is het interview. Want het interview geeft wel of geen groen licht voor je werken in het buitenland avontuur. Tijdens een interview worden veel vragen aan je gesteld. Vragen over je vaardigheden, competenties en of je past binnen het team. Maar bij een goed interview zou de interviewer niet de enige moeten zijn die vragen stelt. Als jij je goed voorbereid hebt, dan zal je zelf ook een paar slimme / wel overwogen vragen hebben om te bepalen of de job echt bij je past. Door goede vragen te stellen krijgt de interviewer een positief beeld van je en merkt dat je oprecht geïnteresseerd bent in de functie. Geen vragen stellen geeft eigenlijk aan dat je passief bent, geen interesse hebt en je eigenlijk zo snel mogelijk weer weg wilt. Dus stel vragen. Bij werken in het buitenland zal je tevens vragen dienen te stellen over de stad, de cultuur, mensen, hoe het leven is, waar je een woning kan vinden en hoe je begeleid wordt.

In andere blogs hebben we wel eens meer verteld over mogelijke vragen die je eigenlijk wel moet vragen tijdens een interview. Bijvoorbeeld: Kan je een typische dag omschrijven, wat is je eigen achtergrond, vindt je het leuk om voor dit bedrijf te werken, is de job nieuw en wat voor trainingsmogelijkheden worden er aangeboden. Nogmaals, als je in het buitenland gaat werken stel je zeker ook vragen over relocation, begeleiding, woning, training en het team.

Bovengenoemde zijn allemaal goede vragen. Alhoewel er is 1 vraag die het beste is om te stellen: Wanneer heb je succes in deze job? Met deze vraag laat je niet alleen zien dat je interesse hebt, maar ook dat je erg gemotiveerd bent om er een succes van te maken en het verlangen om de verwachte resultaten te halen. Van groot belang is dat door deze vraag de interviewer zich inbeeld hoe jij succesvol kunt zijn binnen de organisatie. Hij ziet het al helemaal voor zich. Daardoor zal de interviewer zekerder zijn dat jij de juiste persoon bent voor de job.

Bij een interview moet het altijd een beetje van 2 kanten komen. Er moet een klik zijn. Je stelt allebei vragen. Net als bij een date. Heb je meer vragen over interviews, neem dan gerust contact met ons op. Heb je interesse om in het buitenland te werken, dan kan je hier onze vacatures in het buitenland zien. Veel succes.

Meer informatie