Procedure: in 9 stappen naar het buitenland!

De sollicitatieprocedure omvat gemiddeld 9 stappen. Dat zijn fases die je steeds doorloopt, maar soms kan de procedure ook een beetje anders verlopen. Dat hangt af van de selectiemethodes van de opdrachtgever.

Stap 1: Je solliciteert

Je stuurt je cv naar Globaljobbing en stelt je zo kandidaat voor een van de openstaande vacatures.

Stap 2: Globaljobbing contacteert je voor een oriënterend telefonisch interview

Eén van onze consultants belt je op voor een kennismakingsgesprek. Doel van het gesprek is dat we een goed beeld krijgen van jouw ervaringen, je vaardigheden, je wensen en je verwachtingen over een job in het buitenland. Daarnaast komen ook vacatures en carrièremogelijkheden in dit gesprek aan bod.

Wanneer het gesprek goed verloopt, bespreekt onze consultant met jou of er een intakegesprek gepland wordt. Die intake kan verbonden zijn aan een concrete vacature, maar het kan ook gaan om een algemene inschrijving in onze databank.

Stap 3: Het intakegesprek

Tijdens dit gesprek wordt er dieper ingegaan op enerzijds jouw persoonlijkheid en je wensen, anderzijds de concrete vacaturemogelijkheden die wij je kunnen bieden.

  • Om de geknipte job voor jou te kunnen vinden, moeten we een goed inzicht krijgen in jouw persoonlijkheid, je talenten en je wensen. Naast een uitgebreid gesprek kan er ook een test ingepland worden.
  • Om jou een goed beeld te geven van wat we je kunnen bieden, overlopen we met jou de mogelijke functies, werkgevers, procedures en bedrijfscultuur. Ook praktische zaken zoals de relocatie, het salaris en andere voordelen komen aan bod.

Na afloop van dit gesprek kan je ons laten weten voor welke vacature je je kandidaat wilt stellen.

Stap 4: Globaljobbing stelt je voor bij de werkgever

Als voor ons én voor jou het plaatje klopt, en je ons toestemming geeft om je bij het bedrijf voor te stellen, dan geven we je cv (samen met onze eigen bevindingen) door aan de opdrachtgever. Of het verhaal een vervolg krijgt, hangt dan af van het bedrijf.

Stap 5: Je doorloopt de sollicitatieprocedure bij de opdrachtgever

Voor de sollicitatieprocedure heeft ieder bedrijf zijn eigen aanpak. Algemeen hou je er best rekening mee dat je 1 of 2 telefonische gesprekken zal hebben, en dat je een test (vaak voor je talenkennis of soft skills) zal moeten afleggen. Het is ook mogelijk dat je voor een persoonlijk gesprek wordt uitgenodigd in België of Nederland, of in het land van de opdrachtgever.

Uiteraard mag je tijdens de volledige procedure op onze intensieve persoonlijke begeleiding en ons professioneel advies rekenen.

Stap 6: De opdrachtgever biedt jou de job aan

Als alles goed verlopen is en je de opdrachtgever van je kwaliteiten hebt weten te overtuigen, dan zal deze je een contract aanbieden. Alle praktische zaken, waaronder ook de startdatum, worden op dit moment besproken.

Stap 7: Je bereidt je voor op je vertrek

Ook met je contract op zak vallen er nog heel wat praktische dingen te regelen. Zo moet je onderdak vinden, je bankzaken en verzekeringen in orde brengen, je vervoer plannen en nog veel meer. Bij dit alles staat Globaljobbing je met raad en daad bij.

Stap 8: Je gaat aan de slag

Om je rustig te kunnen installeren en je nieuwe thuisstad alvast wat te verkennen, plan je je reis best zo dat je enkele dagen voor je eerste werkdag aankomt. Zo bespaar je jezelf heel wat nodeloze stress!

Globaljobbing doet al het nodige om je eerste werkdag goed te laten verlopen. We bezorgen je alle informatie over de locatie van het bedrijf, het tijdstip waarop je aanwezig moet zijn, de contactpersoon bij wie je je moet aanmelden, enz.

Tijdens je eerste werkdag(en) krijg je uitgebreide informatie over het bedrijf, de stad en alle praktische zaken die bij je nieuwe job komen kijken. Je mag daarnaast ook rekenen op een grondige inhoudelijke voorbereiding op de job: je krijgt gedetailleerde informatie over het werk dat je zal doen en de systemen waarmee je zal moeten werken. Ook onderwerpen zoals de communicatie met klanten, de (administratieve) procedures en interne richtlijnen komen aan bod. Uiteraard maak je ook kennis met je nieuwe team!

Stap 9: Geniet en leer!

Je buitenlandse werkervaring is een unieke belevenis. Geniet dus van elk moment, en steel met je ogen. Door goed rond te kijken en kansen te grijpen, kan je binnen het bedrijf waar je werkt heel wat leren. Vaak worden er (vooral bij grotere bedrijven) trainingen, cursussen en doorgroeimogelijkheden aangeboden. Leg daarnaast ook contacten, maak vrienden en zorg er zo voor dat je niet alleen professionele ervaring opdoet, maar ook een onvergetelijke tijd beleeft.
Na de plaatsing:

De ondersteuning door Globaljobbing stopt niet wanneer je bij je nieuwe werkgever over de drempel stapt. We horen graag van jou of je (werk)ervaring aan je verwachtingen beantwoordt, en wat eventueel nog beter kan. Jouw feedback helpt ons niet alleen voor jou, maar ook om toekomstige kandidaten nog beter in te zetten.