Stappenplan voor werving en selectie

 Profielschets:

Om een goed inzicht te krijgen in uw noden en wensen, begint elke samenwerking met een uitgebreid intakegesprek. Zo stellen we een profiel samen van uw bedrijf:

  • Welke bedrijfscultuur heerst er?
  • Hoe is uw bedrijf georganiseerd en gestructureerd?
  • Welke openstaande vacatures zijn er?
  • Naar welk profiel bent u op zoek voor deze vacatures?

Werving:

De zoektocht naar de gepaste kandidaat voor uw vacature verloopt via verschillende kanalen, waaronder:

  • Onze database met gekwalificeerde kandidaten
  • Mailings
  • Advertenties in kranten en online
  • Sociale media
  • Het netwerk dat we door jarenlange ervaring hebben opgebouwd

Selectie:

Nadat we via de verschillende kanalen een aantal kandidaten geselecteerd hebben, worden deze door onze consultants verder gescreend. Tijdens een uitgebreid persoonlijk gesprek wordt hun cv besproken en gebeurt er een grondige analyse van de match tussen enerzijds het profiel van de kandidaat en anderzijds uw bedrijf en de openstaande vacature.

Ook het afnemen van tests, het checken van diploma’s en referenties en het controleren van het visum / de werkvergunning van de kandidaten kan u, als u dit wenst, aan ons toevertrouwen.

De consultants van Globaljobbing krijgen op deze manier een bijzonder goed beeld van de talenten, de competenties en de vaardigheden van de kandidaten. Op basis van deze informatie kunnen we de meest geschikte kandidaten selecteren. Alleen deze kandidaten worden aan u voorgesteld.

Voorstellen:

De kandidaat die op basis van onze uitgebreide screening het meest geschikt blijkt voor de openstaande vacature, wordt met een gedetailleerde motivatie aan u voorgesteld. Naast het cv van de sollicitant ontvangt u van ons een toelichting over zijn/haar kwalificaties.

Samen met u spreken we af hoe de verdere procedure verloopt. Op basis van (een) bijkomende gespreksronde(s) en eventuele testen kan u goed geïnformeerd beslissen of u met de door ons geselecteerde kandidaat in zee gaat. Globaljobbing staat daarbij steeds ter beschikking voor verder overleg.

Nazorg:

De service van Globaljobbing stopt niet bij de ondertekening van het contract. Ook achteraf blijven we zowel de kandidaat als de opdrachtgever ondersteunen. We helpen de kandidaat bij zijn/haar verhuis naar het buitenland en bij de start van de nieuwe job. Ook na de opstart vragen we regelmatig bij zowel de opdrachtgever als de kandidaat na of alles goed verloopt.