Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

16 oktober 2020

5 Dingen die je moet weten over een kantoor baan

Ze hebben jou zojuist je eerste kantoorbaan aangeboden, gefeliciteerd! Als je net van school af komt dan is een kantoorbaan toch even anders dan de gemiddelde studentenbaan die je gedaan hebt. Kranten bezorgen, oppassen, schappen vullen, aardbeien plukken, auto’s wassen of schoonmaken, heeft allemaal niks te maken met een kantoor baan. Deze kantoor job is je eerste hoofdstuk in je professionele carrière. Het enige is wel, het is een nieuw werkterrein en je weet nog niet precies wat je kan verwachten. En al helemaal als je in het buitenland gaat werken, dan is het even wennen. Hoe zorg je er voor dat de transitie van school – kantoor baan zo gladjes mogelijk verloopt? Hieronder een paar tips.

Gebruik vergaderingen om indruk te maken

Als je in het buitenland gaat werken en je hebt een kantoor baan in bijvoorbeeld de customer service, dan zal je regelmatig een team meeting hebben. Een mooie gelegenheid om je collega’s te leren kennen. Maar je kan tijdens een meeting ook je eigen reputatie opbouwen. Je goede werk laten zien en ook je toewijding aan het team. Een paar tips: bereid een vergadering voor, let op body language dus zit recht op, mobiel uitgeschakeld en maak aantekeningen.

Je hebt vrienden nodig op het werk

Wat werken in het buitenland zeker met je doet is vrienden maken. Niet alleen naast je werk, maar vooral tijdens je werk. Hoe pak je het aan?
1. Onthoud de naam van je collega bij het kennismaken
2. Ben een open persoon, praat met iedereen op kantoor, niet allen je directe collega’s maar ook met mensen van andere afdelingen
3. Maak gebruik van de momenten waarbij je kan socializen. Dat kan in de bedrijfskeuken zijn, team uitjes of in de lift. Toon interesse en maak een kort praatje. Voordeel van werken in het buitenland: er worden veel team uitjes en team building sessies gehouden.

Ben actief op het werk

Daarmee doel ik niet alleen op het pro actief zijn, energie hebben, veel werk verzetten etc. Maar denk ook aan je houding. Uit onderzoek blijkt dat iemand met een kantoor baan gemiddeld 12 uur per dag zit. En dat is schadelijk voor zowel je fysieke als je mentale gezondheid. Dus blijf actief op je werk. Zorg dat je regelmatig in beweging bent. Maak een ommetje tijdens de pauze, ga naar de gym als die er is, pak de trap in plaats van de lift, ga af en toe staan achter je bureau of loop eens naar een collega.

Emailen

Werken in het buitenland is in sommige gevallen ook veel typen. Want veel vacatures in het buitenland zijn in de customer service. De ene job heeft het meer dan de andere, maar er kan veel contact zijn met klanten via email, via een platform of chat. Probeer standaard berichten te maken, die je persoonlijk maakt bij iedere unieke klant / vraag. Standaardiseer waar het kan.

Communicatie

Je zult niet alleen veel contact hebben met klanten en of leveranciers. Maar je hebt bij een kantoor job ook veel contact met collega’s. Dit kan via telefoon zijn, via email, chat, Skype of gewoon even langs lopen. Ben ook naar je interne collega’s altijd netjes, professioneel en behulpzaam.

Ben jij net afgestudeerd en naarstig op zoek naar een leuke kantoorbaan? Wil jij graag werken in het buitenland? Dan wordt het tijd dat je contact met ons opneemt. Stuur je CV naar info@globaljobbing.com of bekijk onze “kantoor jobs in het buitenland” door op deze link te drukken.

Meer informatie