Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

18 september 2020

7 tips om jezelf aantrekkelijker te maken als werknemer

Het eerste kwartaal van 2020 zit er weer op en wellicht dat je aan een nieuwe baan denkt. Wat meer avontuur en uitdaging? Dan is werken in het buitenland een idee. Hoe dan ook, of je nu in het buitenland gaat werken of je blijft in Nederland / België, tijdens de sollicitatie fase (eigenlijk ten alle tijde) is het belangrijk om aantrekkelijk te zijn als werknemer. Hoe ga je er voor zorgen dat je meer kans hebt en dat werkgevers je graag zien? Hieronder een aantal tips.

1. Welke vaardigheden heb je in de toekomst nodig

Denk na over de toekomst. Welke kant wil je op? Waar wil je staan over 5 jaar? En welke vaardigheden zal je dan nodig hebben. Wat moet je allemaal kunnen, om je toekomstige doelen te verwezenlijken. Veel mensen die in het buitenland gaan werken zijn nog vrij jong. Voor deze doelgroep is het belangrijk om met name op technische vaardigheden en expertise te focussen. Later in je carrière zal je minder te maken hebben met de dagelijkse taken, maar meer met projecten en specifieke competenties.

2. Zelfbewust zijn

Het is interessant om te weten dat zelfbewuste personen beter presteren. Als je zelfbewust bent, dan begrijp jij jezelf beter dan wie dan ook in de wereld. Je sterktes en zwakheden. Zeker als je in het buitenland gaat werken zal je zelfbewust moeten zijn. Wat kan wel, en wat moet ik nog leren? Hoe meer je weet van jezelf, des te beter kan jij je aanpassen waar nodig.

3. Zet je USP op een rijtje

Het is belangrijk om te weten wat je USP is. Wat zijn je sterke punten? Waarom zou een bedrijf jou aannemen en niet iemand anders? Welke unieke vaardigheden bezit jij die interessant zijn voor de job. Als je in het buitenland gaat weken, dan leer je zeer zeker een aantal bruikbare vaardigheden die je op je CV kan zetten, bijvoorbeeld: het vermogen om je te kunnen aanpassen, flexibel zijn, sociaal, op eigen benen staan in het buitenland, communicatieve vaardigheden, met tegenslagen omgaan. Allemaal vaardigheden die je leert als je in het buitenland gaat werken.

4. Social media gebruik

Het is al een tijdje dat social media een zeer belangrijk onderdeel is geworden van ons leven. Niet alleen maar om te liken of een re-tweet te geven. Met social media kan je meer vertellen over jezelf. Laten zien wie je bent. Wat je successen zijn en wat je bereikt hebt. 80% van de mensen die in het buitenland gaan werken zijn jongeren, en jongeren maken het meeste gebruik van social media. Dus je hebt al meteen een groot bereik om jezelf te laten zien.

5. Wat voor uitdaging zoek je

Zeker als je in het buitenland gaat werken is het van groot belang om op een rijtje te zetten waar je naar op zoek bent. Wat voor land of stad, in wat voor cultuur wil je het liefste wonen. Wat voor bedrijf, hoe is het salaris, het klimaat, de mensen, etc. Maar nog belangrijker: wat voor soort functie zoek je en wat zijn je ambities. Zet het allemaal op een rijtje.

6. Risico

Ben je bereid om een weloverwogen risico aan te gaan? Durf je in het diepe te springen? Heb je lef? Dan heb je zeer zeker meer mogelijkheden, ook als je in het buitenland gaat werken. Maar maak er geen gok van. Doe je onderzoek, bekijk wat de mogelijkheden zijn, bespreek ze met bekenden en maak een voorzichtige afweging. Het risico wat je daarna neemt heeft ook een kans van slagen als het weloverwogen is.

7. Positief

Het is ook belangrijk om positief te zijn en om een wijde blik te hebben. Recruiters houden daar van. Want ook dat is een goede eigenschap om in je bedrijf te hebben. Niet alleen voor de sfeer, maar ook om met tegenvallers om te gaan en onder druk te werken. Positieve mensen hebben meer energie en zorgen voor roering.

Wat je ambities ook zijn. In het buitenland werken of je blijft lekker dicht bij huis. De bovengenoemde punten maken jou een stuk aantrekkelijker als werknemer en helpen jou om je dromen waar te maken. Is jou droom om in het buitenland te werken? Bekijk hier eens rustig onze vacatures of stuur je CV naar info@globaljobbing.com. We helpen je graag verder, van A t/m Z.

Meer informatie