Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

17 september 2021

Werken in het buitenland: Netwerken

Je kan veel zeggen over “werken in het buitenland”, maar 1 ding staat als een paal boven water: je gaat een heel nieuw leven en netwerk opbouwen als je gaat werken in het buitenland. Netwerken is dan weer belangrijk om een nieuw sociaal leven op te bouwen, inspiratie op te doen en op deze manieren nieuwe kansen te ontdekken. Als je extrovert bent, dan is dat geen probleem, je valt vanzelf met je neus in de boter. Voor een introvert persoon kost het netwerken vaak iets meer moeite en energie. Maar gelukkig hoef jij helemaal niks aan jezelf te veranderen om succesvol te kunnen netwerken. Hieronder 7 manieren om te “connecten” vanuit je comfort zone.

Ben je zelf:
Is een cliché. Maar jezelf een nieuwe persoonlijkheid aan meten om nieuwe mensen te ontmoeten, gaat een beetje ver. Dus ben jezelf want anders doe jij je zelf en andere mensen tekort.

Doe mee:
Je hoeft natuurlijk niet overal en altijd vooraan in de rij te staan. Maar zorg er wel voor dat je regelmatig je gezicht laat zien. Als je gaat werken in het buitenland, dan worden er regelmatig borrels / feestjes georganiseerd. Als je collega’s je uitnodigen voor de wekelijkste borrel, probeer dan minimaal 1 keer per maand te gaan. Als er een team event is ergens, ga er wel naar toe maar rij bijvoorbeeld alleen zodat je tijd voor jezelf hebt.

Online:
Met social media (en ook COVID-19) zijn er steeds meer online evenementen. Dat heeft voordelen en nadelen. Bij een fysiek evenement loop je zo tegen een heleboel mensen aan. Online kan je gerichter kiezen, kies dan ook in eerste instantie voor een aantal mensen die je al kent. Vandaaruit ga je verder verkennen.

Neem een vriend mee:
In plaats van alleen te gaan, neem een vriend mee. Deze kan je helpen met het introduceren van nieuwe mensen, zodat jij meer energie kan steken in de feitelijke conversaties.

Ben toegankelijk:
Veel mensen gebruiken hun mobiel als ze in ongemakkelijke situaties terecht komen. Als een soort van beschermlaag, zodat mensen je niet kunnen aanspreken. Ga niet de hele tijd met je telefoon in je hand staan, maar ben toegankelijk.

Zoek een passend event:
Misschien dat hele grote bijeenkomsten niet bij je passen, maar dat je juist gecharmeerd bent van kleine evenementen. Want bij kleine events is het makkelijker om mensen beter te leren kennen en je bouwt intensievere relaties.

Hulp:
Voel jij je nog steeds een beetje ongemakkelijk, vraag dan gewoon om hulp. Van een vriend, familie, een collega of van een werving en selectie bureau. Wij van Globaljobbing luisteren graag naar wie jij bent. Wat je vaardigheden zijn, sterke en minder sterke punten, je doelen, motivatie, waar je vrolijk van wordt en minder vrolijk. Dus wil je graag werken in het buitenland en zoek je persoonlijke begeleiding? Here we are! Stuur je CV naar info@globaljobbing.com of check hier onze vacatures voor in het buitenland.
Want werken in het buitenland begint altijd nog bij Globaljobbing.

Meer informatie