Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

5 juli 2019

Werken in het buitenland: hoe naar je werk?

Als je in het buitenland gaat werken moet je een hoop plannen, onderzoeken en organiseren voordat je vertrekt. Het belangrijkst zal een baan zijn, want je hebt inkomsten nodig. Daarnaast is een woning belangrijk. Als je naar deze 2 plaatjes kijkt, dan neem je ook in ogenschouw hoe je van je woning naar je werk komt iedere dag. Want je wilt niet onnodig veel tijd kwijt zijn aan commuten. Hoe ga je naar je werk in het buitenland?

Onderzoek doen is belangrijk. Zelf op internet kijken wat de mogelijkheden zijn. Maar ook aan collega’s vragen hoe zij dat doen.
Veel mensen wonen in grote steden, dus net als in Amsterdam of Brussel liggen een aantal reis opties voor de hand.

1. Openbaar vervoer:
Grote steden als Barcelona, Praag, Lissabon, Dublin of Berlijn hebben een zeer goed en effectief openbaar vervoer netwerk. Meestal ben je binnen de 10 – 40 minuten op je werk. Dit kan zijn via de metro, bus of tram.

2. Fietsen:
Wat we veel in Nederland / België doen, kan ook in het buitenland. En de fiets wordt ook steeds populairder. Het wordt steeds meer gepromoot door grote steden, als is het maar om het openbaar te ontlasten maar ook zeker om uitlaatassen te reduceren. Daarnaast heeft fietsen een aantal voordelen:
• Hallo fiets, bye bye fitness abonnement.
• Het is goedkoper dan met de auto naar het werk te gaan.
• Zeg maar “auf wiedersehen” tegen de files. Vooral in en rondom grote steden.
• Fietsers melden zich minder vaak ziek.
• Vaak is het parkeren van een auto in de binnenstad een probleem, de fiets is zo geparkeerd.

3. Wandelen:
Heb je de mogelijkheid om dichtbij je werk te wonen, dan is wandelen een goede optie. Het is ook een beetje afhankelijk van de stad natuurlijk. In Belfast en Dublin heb je wat meer regen dan in Barcelona of Lissabon of Antalya. En je wilt ook niet iedere keen helemaal nat op je werk aankomen.

Of je nu fietst, wandelt of met de metro gaat, eerst zal je moeten onderzoeken wat de afstand is van je woning naar werk en wat de mogelijkheden zijn. En ook wat je zelf prettig vindt om te doen. En hoe veel tijd je kwijt wilt zijn aan het commuten. Vraag aan je recruiter, het HR team of collega’s wat hun ervaringen zijn. Dat maakt het een stuk makkelijker. Heb je interesse om in het buitenland te werken? Check onze hier onze vacatures.

Meer informatie