Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

7 augustus 2020

Werken in het buitenland en plezier maken

Als je in het buitenland gaat werken is plezier maken erg belangrijk. Want werken in het buitenland is veel meer dan werken. Je ontmoet heel veel nieuwe mensen, je gaat andere steden en landen ontdekken, je geniet van je vrijheid en pakt wel eens een feestje mee. Kortom: werken in het buitenland is tof, avontuurlijk en dikke fun. Maar ook in je werk kan je veel plezier hebben en maken. Hieronder een aantal tips om dit te doen.

  • Focus
    Als jij je focust op je taken, leert prioriteiten te stellen, en daarbij laat jij je niet in met de dagelijkse afleidingen en je maakt strategische beslissingen, dan zal je zien dat je meer impact maakt in je werk en bij je organisatie. Hoe meer energie je er in steekt, hoe productiever je wordt, je meer betrokken bent en betere resultaten je haalt. En dit zorgt weer voor waardering, dat kan zijn in promotie of in salaris of bonus. En dat maakt je blij.
  • Team
    Als je in het buitenland gaat werken zal je vaak terecht komen in een Nederlands of Vlaams team. Je bent niet de enige die in het buitenland gaat werken. Het is heerlijk om in een team te werken die iedere dag dezelfde missie / doelen en waardes hebben. Een team met wederzijds vertrouwen, respect en waar gecommuniceerd wordt met elkaar. Waarbij iedere werknemer precies weet wat zijn taken zijn en bekend is wat zijn sterke punten zijn om een bijdrage te leveren aan een gezamenlijke teamprestatie. Maar een goed team kan ook lachen om zijn fouten en elkaar weer opvrolijken. Voor een fijn team hoef je niet perse in het buitenland te werken, maar het is natuurlijk wel zo dat het teamgevoel intenser is omdat je met z’n allen in het buitenland aan het werken bent. Op deze manier trekt men toch wat sneller naar elkaar toe.
  • Groei mogelijkheden
    Werken in het buitenland is sowieso groeien. Want je leert op eigen benen in het buitenland te staan. Je zult merken dat het je goed doet, dat je het leuk vindt en dat je meer zelfvertrouwen krijgt. Natuurlijk wil je ook graag in het bedrijf groeien. En deze mogelijkheden worden geboden. Want als je in het buitenland gaat werken dan kom je vaak terecht bij grote internationale bedrijven met persoonlijke ontwikkelingsprogramma’s die ervoor zorgen dat je op werkgebied kan groeien en ontwikkelen.

Kortom: focus je op je werk en maak er iedere dag het beste van. Neem de tijd om in jezelf en je carrière te investeren. Zorg dat je een waardevolle kracht bent binnen het team en help je collega’s waar het kan. Bespreek met je manager hoe je kan leren en groeien. Volg een cursus of vraag om extra taken. En als je dat allemaal doet dan zal je meer erkenning en beloning krijgen. En op die manier zal je meer voldoening en plezier uit je werk gaan halen.

Wil jij ook graag in het buitenland werken en plezier maken? Check hier onze vacatures. Of stuur je CV naar info@globaljobbing.com. Wij zullen jou dan bellen om je meer te vertellen over het buitenland avontuur.

Meer informatie