Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

21 juli 2020

Werken in het buitenland begint met een goed CV

Je wilt een nieuw avontuur aangaan. Iets anders doen dan de menigte. Je wilt in het buitenland werken. Maar weet je al waar je moet beginnen? Heel makkelijk: met een goed CV te maken. Een sterk CV is een uitnodiging en teaser voor een eerste interview. En indirect je eerste stappen naar het werken in het buitenland. In dit blog een aantal tips die jou helpen om je CV te verbeteren.

 • Benadruk je soft skills
  Soft skills zijn veel moeilijker aan te leren dan de technische vaardigheden. Want technische vaardigheden is een kwestie van er tijd in te steken. Dingen te leren, boeken te lezen of een cursus te volgen. Maar soft skills heb je van nature wel of niet. Een aantal die je zou kunnen uitlichten in je CV: aanpassingsvermogen, creatief, empathisch vermogen, probleem oplossende vaardigheden. Veel vacatures in het buitenland zijn jobs in de klantenservice / customer service. En in die functies zijn bovengenoemde vaardigheden enorm belangrijk. Dus als je in het buitenland wilt werken, zorg dat een aantal van deze soft skills duidelijk in je CV naar voren komen.
 • Beknopt
  Hou je CV kort en bondig. Een recruiter spendeert niet al te veel tijd aan het doornemen van iemands CV. Dus je moet er uit springen, de aandacht trekken, opvallen. En maak het CV niet langer dan 2 pagina’s.
 • Relevant
  Zorg dat er relevante dingen op je CV komen te staan. Wat zijn je beste prestaties geweest. En zet je beste prestaties bovenaan je CV. Ook hier geldt weer: opvallen en er uit springen.
 • Omschrijf je prestaties, niet je taken
  Veel kandidaten schrijven hun CV alsof het een functie omschrijving is. Ze omschrijven alle taken en verantwoordelijkheden in hun voorgaande functies. Veel effectiever is om je prestaties weer te geven. Wat je bereikt hebt in een functie.
 • Voorkom onderstaande valkuilen:
  – onprofessioneel email adres
  – gebruik geen leugens om indruk te maken, heel af en toe overdrijven zou nog kunnen
  – een leuk ontworpen CV laat zijn dat je creatief bent, maar zorg er voor dat er structuur is en dat het nog te lezen valt
  – lees je CV altijd nog een keer na, spellingfouten zijn not done.

Of je nu in het buitenland gaat werken of niet, een CV moet altijd een teaser zijn om jou beter te leren kennen. Het CV moet eigenlijk zeggen: bel me voor een interview. Bovenstaande tips zullen je zeker helpen, maar op onze website staan nog meer tips, klik hier als je meer wilt lezen. Wil je in het buitenland werken en mogen wij je helpen, dan ontvangen we graag je CV: info@globaljobbing.com. Voor een overzicht van onze vacatures in het buitenland kan je hier klikken.

Meer informatie