Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

19 augustus 2020

Top 14 Customer service interview vragen

Als je in het buitenland wilt werken is het vacature aanbod niet zo breed als in Nederland of België. De meeste functies hebben te maken met talen. Dit komt omdat je voor deze jobs Nederlands of Vlaams dient te spreken. Dus dat moet je moedertaal zijn. Als je in het buitenland gaat werken dan is het ook handig dat je behendig bent met Engels. Dit gebruik je weer wat meer na je werk of in de weekenden. De meeste vacatures in het buitenland hebben te maken met klantenservice / customer service. Van HR support medewerker in Praag, naar customer support voor BOL.com in Lissabon, tot technical support in Barcelona naar klantenmedewerker in Athene. Voorbereiding is essentieel als je in het buitenland gaat werken. En dat geldt natuurlijk ook voor een interview. Wat voor soort vragen kan je nou verwachten tijdens een interview als je solliciteert voor een klantenmedewerker functie? Hieronder een aantal veel voorkomende vragen.

1. Heb je al ervaring in de customer service?
2. Wat vindt je zelf een goede customer service?
3. Wat motiveert je in je werk?
4. Wat zijn je carrière doelen in 2-5 jaar?
5. Kan je een voorbeeld geven van hoe je wel eens met een moeilijke klant bent omgegaan?
6. Kan je een voorbeeld geven waarin je meer voor een klant deed dan gewoonlijk is?
7. Vertel hoe jij een probleem op werk hebt opgelost?
8. Kan je een voorbeeld geven waarbij je iets vervelends moest uitleggen aan een klant of collega?
9. Kan je een voorbeeld geven waarin je een miscommunicatie had met een klant?
10. Geef een voorbeeld waarbij je moest improviseren om een probleem op te lossen?
11. Hoe ga je met stress om?
12. Kan je een voorbeeld geven van een fout die je in het verleden hebt gemaakt?
13. Hoe stel je prioriteiten?
14. Vertel eens hoe je van een boze klant een blije klant hebt gemaakt?

Als je bovenstaande vragen goed voorbereid, eventueel aantekeningen opschrijft, dan kan jou tijdens een interview voor een customer service functie niks overkomen. En op die manier ben je weer een stapje dichter bij het werken in het buitenland avontuur. Heb je zelf nog een goede vraag? Of heb je een opmerking? Laat het ons weten, wellicht dat we het lijstje nog kunnen uitbreiden met je idee.

Heb jij interesse om in het buitenland te werken? Vindt je het heerlijk om klanten te helpen en om ze in de watten te leggen in een internationale setting? Check hier onze vacatures en wie weet zet jij binnenkort je eerste stappen in het buitenland. Je mag natuurlijk ook geheel vrijblijvend je CV mailen naar info@globaljobbing.com.

Meer informatie