Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

14 oktober 2022

Vermijd deze zinnen tijdens interviews.

Als je wilt gaan werken in het buitenland, dan moet je net als in Nederland en België eerst het sollicitatie proces succesvol ondergaan. Werken in het buitenland begint bij een CV te sturen, en resulteert hopelijk in een job offer. Daar tussenin zitten vaak 1 of meerdere interview gesprekken. En een interview is net als een “date”, je kan maar 1 keer een goede indruk maken. Dus je wilt voorkomen dat je iets verkeerds zegt waardoor je buiten het proces valt. Maar hoe voorkom je deze verbale fouten? Hieronder een opsomming van dingen die je beter niet kan zeggen tijdens een gesprek.

1. “Ik heb geen vragen”
Dit wordt regelmatig gezegd aan het einde van een interview. Je kansen zullen verminderen als je dit zegt. Natuurlijk heb je onderzoek gedaan naar het bedrijf, sector en de job. Maar je bent geen insider. Dus er zijn altijd dingen die je kan vragen. Doe dit, want je komt een stuk geïnteresseerder en gemotiveerder over. Zeker als je gaat werken in het buitenland, stel altijd vragen over relocation, begeleiding, woning, training, bedrijfscultuur en bijvoorbeeld de levensstandaard.

2. “Mijn vorige baan, collega’s, baas zijn verschrikkelijk”
Voorkom dat je andere mensen de schuld geeft of zwart maakt. Ook al zou het waar zijn, dan nog is het heel erg zwak om te doen. Je geeft aan dat je niet volwassen genoeg bent om een nieuw avontuur aan te gaan.

3. “Wat doet uw bedrijf”
Het interview is al afgelopen voordat het begonnen is, als je dit vraagt. Het komt zeer ongeïnteresseerd en zelfs lui over. Bedrijven willen op zijn minst weten wat je over ze weet. Dus kijk op de website van het bedrijf, Google, check LinkedIn en je netwerk eventueel.

4. “Hoor ik snel van jullie?”
Voorkom deze zin tijdens een interview. Want interviewers hebben tijd nodig om het gesprek te beoordelen, te verwerken en te delen met managers. Misschien hebben ze ook nog andere kandidaten in proces. Dus heb respect voor hun tijd. Iedereen wil zo snel mogelijk de uitkomst horen, maar je zult toch geduldig moeten zijn, hoe moeilijk dat ook is. Wat je wel kan vragen is: Wat zijn de eventuele vervolg stappen?

Nu je weet welke zinnen je beter niet kan zeggen, verwijder ze uit je vocabulaire.
Doe goed onderzoek, dan ben je des te beter voorbereid. En dan kom je op een natuurlijke manier geïnteresseerd, gemotiveerd en enthousiast over. En op deze manier vergroot jij je kansen op een nieuwe job.

Werken in het buitenland:
Zeker als je wilt gaan werken in het buitenland, is voorbereiding de sleutel. Je wilt een mooi en leerzaam avontuur aangaan in het buitenland. Dus bereid je zo optimaal mogelijk voor. Belangrijk is dat je precies weet waar je aan begint, wat je kan verwachten, en wat niet. Zet alles op een rijtje: de job, het bedrijf, de cultuur, het land / stad, relocation, begeleiding, training, salaris / benefits, doorgroeimogelijkheden etc. Een goede voorbereiding voorkomt teleurstelling. Wil jij ook werken in het buitenland? Check dan hier onze vacatures of stuur je CV naar info@globaljobbing.com. Op alle vlakken zullen wij je bijstaan en begeleiden tijdens het hele proces.
Want vergeet niet: werken in het buitenland begint bij Globaljobbing.

Meer informatie