1 maart 2012

Patrick werkt als CS Agent in Dublin

Het buitenland heeft me altijd al aangesproken. De andere mensen, culturen en ook gewoon de andere gebouwen etc. Tijdens mijn studie wilde ik stage gaan lopen in het buitenland. Alles was rond met een bedrijf in Duitsland, tot het op het laatste moment toch niet door kon gaan. Een grote teleurstelling was dit. Dus heb ik mijn afstudeerstage gelopen in Nederland en mijn studie afgemaakt.

Na mijn studie had ik nog steeds interesse voor werken in het buitenland. Ik dacht dat nu het beste moment zou zijn om naar het buitenland te gaan, ook omdat ik net klaar was met studeren en ik nog niet zoveel verplichtingen had. In de krant kwam ik een advertentie van Globaljobbing tegen. Nadat ik mijn CV had gestuurd kreeg ik een telefoontje van Jeroen. Hij vertelde mij meer over de mogelijkheden en de vacatures. Na wat wikken en wegen had ik besloten om voor een functie in Dublin te gaan solliciteren. Het was een customer service functie bij een groot internationaal bedrijf. Ik ben naar Dublin gegaan en heb daar een interview afgelegd bij het bedrijf. Na een week kreeg ik te horen dat ik was aangenomen en dat ik al snel kon beginnen. Nu ging het in 1 keer erg snel. Mijn gedachten moesten even wennen aan het nieuwe feit dat ik dan toch in het buitenland ging werken.  Een spannende periode zou gaan aanbreken.

In Dublin aangekomen werd ik goed ontvangen door het bedrijf. Ook Globaljobbing had mij nog een aantal handige tips meegegeven voor de eerste weken in Dublin. Eigenlijk ging alles heel erg snel en had ik me van te voren onnodig druk gemaakt. Binnen 1 week had ik een woning gevonden, een bankrekening geopend en een belasting nummer gekregen. Ook was ik al begonnen met de training. Het ging allemaal razend vlug. Voor ik het in de gaten had waren de eerste maanden alweer voorbij.
Nu ben ik alweer een klein jaar (10 maanden) werkzaam in Dublin. Het werk vind ik nog steeds leuk. Het is vrij afwisselend en ik krijg iedere dag weer te maken met andere klanten. Ook het team waar ik in werk is gezellig. Je leert hier heel gemakkelijk nieuwe mensen kennen, waar je na je werk ook mee op trekt. Zo doen we iedere donderdag sporten. En in de weekenden is het natuurlijk genieten van de bars in Dublin. Uitgaan kan je hier erg goed. De sfeer is erg gezellig en er is een grote diversiteit aan kroegen hier. Maar ook zijn er vaak feestjes bij mensen thuis. Ieder weekend is er wel iets te doen. Qua sociaal leven heb je het gewoon erg druk. Dat maakt het zo leuk, en zorgt er ook voor dat de tijd zo snel voorbij gaat.

Ik blijf voorlopig nog wel even in Dublin. Het leven bevalt me hier echt super goed en ik ben erg blij dat ik deze stap heb genomen.  Ik kan het iedereen aanraden!

Meer informatie