15 augustus 2012

Marleen werkt als Financieel Medewerkster in Dublin

Zeg Ierland en de standaard gedachte is ‘koud en nat’. Voor mij staat Ierland vooral gelijk aan een superleuke tijd en een onvergetelijke ervaring.

Zodra de keuze gemaakt was om in het buitenland te werken is het in sneltreinvaart gegaan. Jeroen van Globaljobbing stuurde al vrij snel de eerste mails met vacatures. Hij was altijd bereikbaar voor vragen en heeft mij het hele traject geweldig begeleid. Voorafgaand aan de sollicitatiegesprekken was er altijd even contact om door te spreken wat er verwacht werd en waar je op moet letten.

En dan is het grote moment daar. Ik vond het erg moeilijk om afscheid te nemen van al het vertrouwde. Maar het was tijd om aan mijn grote avontuur te beginnen. Voor de eerste dagen had ik een kamer in een bed & breakfast geregeld. Dankzij de informatie die ik van Globaljobbing had gekregen wist ik dat de kamer in de buurt van mijn nieuwe baan was. In Ierland had ik 1,5 week voordat ik moest beginnen bij mijn nieuwe bedrijf. Oftewel 1,5 week om een kamer te zoeken en Dublin te ontdekken. De eerste dagen kwam ik erachter wat heimwee was. Ik kende nog niemand en voelde me eenzaam. Maar zodra de eerste werkdag voorbij was veranderde dat allemaal. Ik werk voor een internationaal bedrijf, waar ik mocht samenwerken met mensen uit allerlei landen: Italië, Frankrijk, België, Engeland, Ierland en noem maar op. Allemaal mensen die in dezelfde situatie zitten, ver van huis en ver van vrienden, wat ervoor zorgde dat we veel met elkaar optrokken. Gelukkig beviel de baan enorm goed. En ook de collega’s waren erg gezellig. Regelmatig werd er op vrijdagmiddag wat gedronken in de lokale pub. Samen op stap gaan, samen reizen, samen in het vliegtuig naar huis om familie en vrienden te bezoeken. Nog regelmatig denk ik terug aan mijn tijd daar en het zorgt nog altijd voor een glimlach op mijn gezicht.

Toch is er een tijd gekomen om weer naar huis terug te gaan. Ik ben naar Nederland teruggevlogen met mooie herinneringen en een gevoel van trots. Trots dat ik dit zelf gedaan heb, trots op wat ik heb bereikt binnen dit grote bedrijf en trots op de vrienden die ik hieraan overgehouden heb.

Mensen die de kans hebben om in het buitenland te gaan werken zal ik zeker adviseren dit te doen. Grijp je kans en ga ervoor. Het is een ervaring om nooit te vergeten. En mocht het tegenvallen dan ben je zo weer thuis. Hoewel de kans toch altijd groter is dat je jaren later nog begint te stralen als je terug denkt aan je mooie avontuur.

Meer informatie