Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

4 januari 2023

De 3 grote voordelen van diversiteit binnen je bedrijf.

De wereld globaliseert. Emigratie en immigratie. De maatschappij wordt steeds internationaler, multi cultureler en diverser: een  positieve ontwikkeling. En dit is ook wat je tegen komt als je gaat werken in het buitenland. Je ontmoet dan veel nieuwe mensen uit andere landen met andere achtergronden en culturen. Vaak kom je terecht in internationale bedrijven, waarbij misschien wel 20 tot 30 verschillende nationaliteiten samenwerken. En dat is weer een goede zaak voor het bedrijf, want diversiteit op de werkvloer heeft veel voordelen.

Hoe diverser de werkvloer, des te beter voor het bedrijf. Het maakt de organisatie spannend, divers, vernieuwend, creatief, avontuurlijk en er kan volop van elkaar geleerd worden. Of het nu gaat om een verschillende afkomst, geslacht, huidskleur, seksuele geaardheid, leeftijd of opleidingsniveau: al deze verschillen zorgen er net voor dat je als team meer kan uitblinken en als team sterker voor de dag komt.

Diversiteit loont:
Uit onderzoek is gebleken dat bedrijven met meer genderdiversiteit (meer vrouwen) aan de top tot 24% grotere kans hebben op een meer dan gemiddelde winst. Bedrijven die culturele diversiteit najagen hebben tot ruim 30% meer kans op een bovengemiddelde winst. Dus ook goed nieuws voor de medewerker zelf, want hierdoor werk je in een stabieler bedrijf en heb je meer kans op een extraatje van de baas of een promotie.

Een diverser tam zorgt voor meer creativiteit:
Er zijn veel meer ideeën, inzichten en invalshoeken als je team multi cultureel en divers is. En dat zal weer leiden tot creatievere oplossingen en succesvolle projecten.  Ga maar eens brainstormen met soortgelijke mensen, of met een zeer divers team en ontdek de verschillen.

Een diverser team geeft meer verrijking aan de medewerker:
Het is natuurlijk erg leerzaam om de inzichten en gedachten te leren kennen van diverse mensen uit je team. Hierdoor ontwikkelt iedereen zich op een rapper tempo en kan het bedrijf in dat opzicht groeien. Wat verrijkend is voor iedereen die ambities heeft en vooruit wil in zijn carrière.

Zou jij ook in een internationale omgeving willen werken met veel diversiteit binnen je team? Ga dan eens de wereld van het werken in het buitenland ontdekken! Je zult zien dat een jaar werken in het buitenland een enorme verrijking is. Dat je echt veel kan leren van je collega’s, maar dat het daarnaast ook erg prettig is om met mensen om te gaan die op wat voor manier dan ook anders zijn. Check hier onze vacatures voor in het buitenland of stuur je CV naar info@globaljobbing.com.
Want remember: werken in het buitenland begint nog altijd bij Globaljobbing.

Meer informatie