Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

21 juli 2018

Het zondag avond gevoel verslaan

Vrijdag is altijd gezellig op het werk, zeker als je in het buitenland werkt: bijna weekend. Vrijdag avond is het feest, zaterdag een gezellige dag en zondag lekker rustig aan doen en genieten. En dan is het zondag avond en zit je op de bank te denken aan het moment dat steeds dichterbij komt: maandag. De afschuwelijke werkweek begint weer. De vervelende taken. Of de niet zo aardige collega’s. Of te veel stress en targets op je werk. Hoe ga je morgen toch weer je bed uit? En welke stappen kan ik doen om dit mini depressie gevoel voor goed en voor altijd te laten verdwijnen? Hier een aantal tips.

1. Vrijdag voorbereiden voor maandag
Denk en handel vooruit. Voordat je vrijdag het weekend gaat vieren maak je je bureau netjes en schoon. Je beantwoord je emails en maakt een to do list voor maandag morgen. Daardoor kan je tijdens het weekend je werk helemaal los laten en echt genieten van je weekend.

2. Zweet je angst eruit
Studies tonen aan dat sporten je fysieke en emotionele gezondheid verbeteren. Een stevig uurtje sporten geeft energie, je voelt je er beter door en kan ook beter slapen. Als je in het buitenland gaat werken bij een multinational, grote kans dat ze je een gym pas aanbieden. Of anders ga zondag een stevige wandeling maken, doe een uurtje spinning of ga naar het zwembad en train je brein en lichaam.

3. Huishoudelijke klussen onder controle
Probeer er voor te zorgen dat je niet de zondag hoeft te gebruiken om alle huishoudelijke taken te doen. Maar spreidt het over de week en probeer zaterdag al een heel eind klaar te zijn zodat je zondag veel tijd hebt om andere dingen te doen.

4. Doe leuke dingen zondag avond
Er is geen regel dat je zondag avond niks leuks mag doen. Normaal zijn vrijdag en zaterdag avond helemaal gevuld. Genoeg te doen als je in het buitenland werkt, en geen gebrek aan sociale contacten. Maar zondag is ook een prima dag om met vrienden af te spreken, een spelletjes avond te doen, familie etentje, of doe een excursie of bezoek de bioscoop. Als je leuke dingen doet op zondag, kom je een beetje uit de negatieve spiraal van de zondagavond.

5. Maak plannen voor de nieuwe week
Sowieso is werken in het buitenland plannen en vooruit kijken. Om de zondag mini depressie te doorbreken, probeer zondag alvast wat leuke dingen in te plannen voor de volgende week. Zodat je weet dat er naast je werk ook leuke dingen staan te wachten na het werken. Sporten, museum, met vrienden afspreken, uit eten of bijvoorbeeld een nieuwe hobby zoeken.

6. Waardeer wat je gedaan hebt.
Wellicht heb je de garage niet schoon gemaakt, maar je hebt wel alvast gekookt voor de maandag en hebt leuke vrienden gezien. Je kan niet alles tegelijk, en dat moet je ook niet willen. Waardeer en ben blij met wat je wel hebt gedaan.

7. Ontdek waar stress vandaan komt
Probeer te achterhalen waar de stress vandaan komt. Is je baan niet leuk? Heb je angst op je werk en geniet je er niet meer van? Of is meer een moment opname omdat je met een deadline zit? Als het een incident is, geen probleem. Vindt je de baan echt niet meer leuk, dan kan je overwegen om een nieuwe baan te zoeken.

Een nieuwe uitdaging? Werken in het buitenland? Wij helpen je graag verder met dit hele proces, dus kijk maar eens naar onze vacatures in het buitenland of er iets bij zit voor jou. En ga je het buitenland avontuur aan, grote kans dat die zondagavond stress definitief weg gaat..)

Meer informatie