Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

10 juli 2018

8 scherpe quotes die je zullen inspireren en motiveren

Op zoek naar een nieuwe baan. Of je nu in het buitenland gaat werken, of je gewoon in je eigen land een leuke job zoekt. Iedereen weet dat dit best wel eens lastig kan zijn (vaak een stukje afhankelijk van de stand van de economische groei en werkeloosheid / vacature aanbod en je CV).
Maar uitdagingen zijn er altijd, en de zoektocht naar een nieuwe baan neemt tijd in beslag, vraagt veel van je doorzettingsvermogen, professionaliteit en je geduld. En een stukje geluk.

Als je in het buitenland gaat werken heb je nog meer voorbereiding nodig. Een vacature is niet zomaar gevonden en als je naar het buitenland gaat verhuizen dan moet je wel van de hoed en de rand weten. Maar eerst die baan. Gemotiveerd en enthousiast zijn is het halve werk, dan kom je al heel anders (voorbereid, loyaal, professioneel, daadkrachtig, volwassen en zeker) over tijdens een interview. Dus als je een gebrek aan motivatie hebt, dan kom je in de problemen. Lees daarom hieronder 8 carrière quotes die je motivatie een boost geven.

1. Een planning zorgt er niet voor dat er echt dingen gebeuren, maar het moedigt wel aan om dingen te doen.

2. Een CV geeft je zelden een baan aanbod. Maar een CV kan je wel een baan kosten.

3. De juiste vragen stellen is net zo moeilijk als de juiste antwoorden geven. Vragen stellen is erg belangrijk, zeker als je in het buitenland gaat werken.

4. De ladder naar succes is geen lift.

5. Met een baan stoppen is beter dan je in de baan te verstoppen.

6. Met jezelf te overtuigen win je geen discussie.

7. Genoeg is nooit genoeg.

8. Je interview is net als een auditie, het is je mogelijkheid om de hoofdrolspeler te zijn.

Heb jij moeite met je baan, met je motivatie, plezier in je werk? Of wil je eens iets helemaal nieuws proberen? Een nieuwe omgeving, nieuwe mensen, culturen. Meer avontuur. Maar ook aan je CV werken? Wellicht dat een baan in het buitenland een optie is. Wij helpen je er graag mee verder, want dat is onze passie. Dus bij ons geen gebrek aan motivatie en enthousiasme om nieuwe kandidaten te helpen met het verwezenlijken van hun nieuwe avontuur. Voor vacatures in het buitenland kijk hier. Veel succes met het opdoen van motivatie en inspiratie!

Meer informatie