Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

21 mei 2018

Wordt de bedrijfscultuur steeds belangrijker voor werkzoekenden?

De economieën trekken sinds een aantal jaar weer aan en de werkeloosheid is weer langzaam aan het verminderen. In sommige sectoren / functie gebieden in Nederland en België beginnen alweer tekorten te ontstaan aan arbeidskrachten. Dit leidt er toe dat bedrijven weer meer moeite moeten gaan doen om niet alleen de juiste kandidaten te werven, maar deze ook voor langere tijd te binden. Dit is ook zeker het geval als je in het buitenland gaat werken.
Een aantal factoren spelen daarbij een rol, zoals de functie inhoud, salaris / benefits, doorgroei mogelijkheden en ook steeds belangrijker zijn je collega’s en de bedrijfscultuur.

Bedrijfscultuur

Het creëren van een effectieve bedrijfscultuur leidt tot een positievere werkomgeving, wat bijdraagt aan meer succes op de langere termijn voor het bedrijf. Voor bedrijven geldt dat het hebben van goede organisatiewaarden, doelstellingen en een visie leiden tot meer voldoening en loyaliteit bij de werknemers. Het nastreven van een goede bedrijfscultuur resulteert in een betere werk omgeving, positievere reputatie / imago, makkelijker selecteren van nieuwe kandidaten en een gemakkelijker screening proces.

Hoe maak je een goede bedrijfscultuur?

Om een leuke en fijne werkplek te creëren waar mensen blij zijn om te zijn, hebben we een aantal aandachtspunten uiteengezet die je in je achterhoofd kan houden:

• Een prettig, deskundig en professioneel management / leiderschap
• Een gezonde werk – leven balans met flexibele werktijden of vanuit thuis werken.
• Persoonlijke groei en ontwikkeling, open communicatie waar feedback wordt gewaardeerd.
• Teambuilding sessies / sociale interactie.
• Waardering met daarbij een passend salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden.
• De functie zelf natuurlijk, je taken en verantwoordelijkheden. Vrijheid binnen de job.
• Internationale werkomgeving (zeker het geval als je voor werken in het buitenland kiest)

Als je in het buitenland gaat werken dan kom je vaak bij grote bedrijven terecht met een hele internationale werkomgeving. Hier werken veelal mensen in de leeftijd 25-35 jaar, die een paar jaar werkervaring hebben en die graag iets van de wereld willen zien. Vaak hele professionele bedrijven met veelal (junior) functies, een leuke sfeer (informeel) en voldoende mogelijkheden voor op de lange termijn. Ben jij op zoek naar een vacature in het buitenland? Kijk eens in onze vacaturebank en wie weet ga jij binnenkort een nieuwe bedrijfscultuur ontdekken!!

Meer informatie