Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

1 juni 2018

Een job offer!! En nu de keuze maken: Wel of niet doen?

Gefeliciteerd!! De baan is voor jou. Je voelt je gelukkig, opgelucht en je bent trots op jezelf. En dat is nog eens terecht ook. Je hebt de job gekregen die je echt heel graag wilde hebben.

Maar voordat je ze terug gaat bellen om te vertellen dat je het job offer accepteert, neem even een paar minuutjes om het job offer nog eens door te nemen. Ook als je met het offer in het buitenland gaat werken. Want voor velen van ons is het niet alleen een baan, maar het is je carrière. Waar jij je meeste tijd aan spendeert (investeert), en als je geluk hebt is het je passie. Je mag iets doen wat je super graag doet. Vele factoren zijn afhankelijk of je deze baan wel of niet neemt: geluk, relaties, carriere mogelijkheden, zelfvertrouwen, welvaart en gezondheid om er maar een paar te noemen. Dus geef je zelf de tijd om alles eens te laten bezinken en op een rijtje te zetten en denk hierbij aan de volgende criteria:

1. Past je toekomstige werkgever bij jou. En andersom. Belangrijk is natuurlijk de bedrijfscultuur. Daar ga jij veel tijd gedurende de week tussen zitten. Past deze cultuur bij jou? Voel je je gelukkig en vertrouwt met de mensen die er werken. Andere factoren: is het een stabiel bedrijf? Zijn ze milieu bewust? Zeker als je in het buitenland gaat werken is het van groot belang om te achterhalen of de cultuur / stad / land / omgeving en mensen bij je passen.

2. Veel mensen zien het salaris als het belangrijkste aspect. Veel mensen komen er later ook op terug dat dit zeker niet het belangrijkste hoeft te zijn. Je moet beloont worden. En markt conform. Maar zeer zeker ook naar de vaardigheden en ervaringen die je meebrengt. Eerlijk belonen, waar je recht op hebt. Kijk ook of er een bonus structuur is en of mensen die bonus vaak halen of niet.

3. Secundaire arbeidsvoorwaarden:
• Vakantie dagen
• Auto / mobiel etc van de zaak
• Pensioen
• 13e maand / bonus
• Aandelen
• Verzekering

4. Reiskosten. Ga je meer uitgeven, of juist minder? En denk ook aan de reistijd. Werken in het buitenland? Indien je moet verhuizen betalen bedrijven wel eens “relocation costs”. Dit varieert heel erg per bedrijf. Kan een extraatje zijn. Indien je vanuit thuis gaat werken moet je misschien een kantoortje maken, wie betaalt deze kosten?

5. Tijd. Hoeveel tijd ben je kwijt met je werk. Dit is misschien moeilijk om in te schatten. Maar je kan eens met iemand praten die een soortgelijke functie doet en hetzelfde bedrijf om te achterhalen hoeveel uur je met je job bezig bent. In dat kader is het belangrijk of je per uur krijgt betaald, of dat je een vast salaris hebt. Hou de reistijd ook in de gaten.

6. Een nieuwe baan is nu je grootste prioriteit, misschien wel meer dan je salaris of andere voorwaarden. Vandaar nog belangrijker om te kijken wat de toekomst mogelijkheden zijn. Biedt de toekomst voldoende uitdagingen, kan je groeien, haal je voldoening, etc.

Nadat je alles geëvalueerd hebt is het tijd om een keuze te maken. Sommige offers zijn gewoon te goed om waar te zijn. En bij de ander zit er misschien te veel twijfel.
Welke keuze je ook maakt, later zal je pas echt weten of het de juiste keuze was.

Als je in het buitenland gaat werken dan is het helemaal belangrijk om alles goed op een rijtje te zetten. Laat je informeren, lees alles goed door, stel vragen waar nodig, laat je helpen en begeleiden. De eerste stap in het buitenland is de belangrijkste, niet dat je direct achter de feiten aanloopt. Wij helpen onze kandidaten graag verder om er een onvergetelijk avontuur van te maken. Een vacature in het buitenland dat lijkt je wel wat? Kijk eens op onze vacaturebank en wie weet mag jij binnenkort nadenken en overwegen of je dat job offer wel / niet gaat accepteren!!!!

Meer informatie