Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

22 oktober 2019

Werken in het buitenland: Voordelen van diversiteit op de werkvloer

Wat is het eerste dat bij jou opkomt bij het horen van het woord diversiteit? Is dat verschil in leeftijd? Verschil in culturele achtergrond? Werken in het buitenland? Of is het een combinatie van deze factoren?
Ook al lijk jij soms enorm op die ene vriend of vriendin, toch is iedereen weer uniek op zijn eigen manier. Het samenwerken met collega’s met verschillende achtergronden, leeftijden en levensfases geeft een uitdagende maar een gemoedelijke sfeer. Door de verschillende perspectieven en ideeën zal het team samen meer creativiteit kunnen brengen. Ook als je in het buitenland gaat werken kom je vaak terecht in zeer diverse teams. Dat maakt het avontuur een avontuur, want wat is er nou uitdagender dan op de werkvloer te proeven van verschillende culturen?

Hieronder een aantal voordelen van een afwisselende werkplek:

Innovatie
Door samen te werken met mensen met verschillende achtergronden, ervaringen en manier van werken kunnen creatieve concepten geboren worden. Door elkaar goed aan te vullen en samenwerken zullen jouw zwakke punten groeien naar sterke punten. Op deze manier van werken zal je jezelf positief ontwikkelen en je kennis zal blijven groeien.

Talen
Als je in het buitenland gaat werken krijg je veel te maken met verschillende talen. Door de globalisering wordt het steeds belangrijker om goed de Engelse taal onder de knie te krijgen. Taal barrières en culturele verschillen kunnen een obstakel zijn voor internationale groei. Maar met de kennis en ervaring om goed te kunnen functioneren en schakelen naar talen moet dit geen enkel probleem vormen.

Grotere talent pool
Een bedrijf dat diversiteit omarmt, trekt een breder publiek aan kandidaten aan voor de open vacatures. Doordat meer mensen interesse hebben, is er meer kans dat het bedrijf exceptionele talenten treft. Dus meer kwaliteit op de werkvloer.

Talent, vaardigheden en ervaringen
Mensen met andere achtergronden bieden een selectie van verschillende talenten, vaardigheden en ervaringen. Je kan van elkaar leren, beter maken en aanvullen. Zeker als je in het buitenland gaat werken zal je deze skills verbeteren.

Hou jij van een beetje uitdaging en kan jij niet wachten om je vaardigheden in het buitenland nog meer te ontwikkelen? Vind jij het tof om in contact te zijn met verschillende culturen? Wil jij jezelf klaarstomen en je kansen vergroten voor de Nederlandse arbeidsmarkt? Dan is werken in het buitenland een uitgelezen mogelijkheid voor jou! Aarzel niet en check hier onze vacatures in het buitenland? Liever direct meer informatie ontvangen? Stuur je CV naar Jeroen@globaljobbing.com en wij zullen je alles vertellen over de mogelijke avonturen!

Meer informatie