Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

16 februari 2022

Werken in het buitenland: interview op afstand.

Indien je plannen hebt om te gaan werken in het buitenland, zal je er eerst voor moeten zorgen dat je aangenomen wordt. Aangezien de bedrijven in het buitenland zitten, en jij waarschijnlijk in Nederland of België bent, worden veel interviews op afstand gedaan. Tegenwoordig zijn er legio mogelijkheden: Teams, Zoom, Facetime, Skype, Whatsapp, Google meet, etc. Maar hoe bereid jij je nu voor om een tiptop indruk achter te laten. Lees in dit blog meer over de voorbereiding voor een interview op afstand.

Rustige ruimte:
Zorg er voor dat je in een rustige ruimte zit. Als je kinderen of huisdieren hebt, neem een babysit of ga naar een huis van een vriend. Want je wilt al je focus hebben op het interview. En ook al ga je werken in het buitenland, in veel landen wordt remote gewerkt. En dan wil je ook in een rustige omgeving zitten waarin je professioneel en volwassen over komt. Dus nu kan je alvast oefenen..)

Achtergrond:
Zorg dat je een rustige achtergrond hebt, bij voorkeur wit. Draag iets wat een beetje contrasterend is, maar draag bijvoorbeeld niet een witte blouse bij een zwarte achtergrond.

Kleding:
Zorg er voor dat je schoenen bij je pantalon / broek passen. Ook al zullen ze dat nooit gaan zien. Maar als je van top tot teen helemaal gekleed bent, zal je minder stress ervaren tijdens het interview. Je voelt je gemakkelijker en je kan ongestoord bewegen. Met een onderbroek moet je toch weten dat je ten allen tijde moet blijven zitten..)

Check de tech…)
Controleer voor het interview nog even je beeld en geluid. Heb je een bijvoorbeeld ZOOM interview, doe even een korte check met een vriend om te zien of alles werkt. En ook belangrijk, je weet dat je het beste in een rustige ruimte kan zitten, maar denk ook aan een stabiele internetverbinding.

Op tijd:
Net als bij een face to face interview, zorg er voor dat je ruim op tijd aanwezig bent. Mocht onverhoopt iets toch niet werken, dan kan je de recruiter direct informeren en een voorstel doen om het interview op een andere manier te doen.

Naast deze typische voorbereidingen, is het natuurlijk ook belangrijk om je voor te bereiden op de inhoud van het gesprek. De functie, het bedrijf, de cultuur, je CV, voorwaarden, de sector etc. Als je gaat werken in het buitenland, vergeet niet een kleine pitch klaar te hebben waarom jij zo graag in het buitenland wilt werken.

Zie jij het werken in het buitenland wel zitten, check dan hier onze vacatures in het buitenland. Of je mag natuurlijk ook direct je CV sturen naar info@globaljobbing.com. We nemen dan binnen 2 werkdagen contact met je op en helpen je graag verder aan een baan in het buitenland. Onze expertise, hulp en begeleiding horen daar natuurlijk bij. Ook andere tips voor een interview op afstand! Want werken in het buitenland begint bij Globaljobbing.

Meer informatie