Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

20 augustus 2019

Werken in het buitenland en social media

Werken in het buitenland betekent dat je een tijd weg bent van je vaste stekkie, je familie en vrienden, je omgeving. Een populaire manier om contact te blijven houden met het “thuisfront” is natuurlijk via social media. Veel kandidaten die in het buitenland werken delen hier hun ervaringen, belevenissen en laten zien hoe leuk het avontuur is. Maar in het hedendaagse digitale tijdperk is het belangrijker dan ooit om aandacht te besteden aan blunders. Je reputatie kan snel geschaad zijn. Recruiters bekijken steeds vaker wat je online doet om te kijken of jij de passende persoon bent voor de job. Dus denk goed na wat je online zet en voorkom onderstaande blunders:

• Je bestaat niet:
Natuurlijk is het wel eens lekker om het helemaal los te laten, te ontkoppelen, maar helemaal niet aanwezig zijn op social media zal een wantrouwend beeld geven. Veel recruiters zoeken tegenwoordig op LinkedIn, maar kijken ook even op je Instagram. Dit zijn kanalen waar je kan laten zien wie je bent en wat je zoal gedaan hebt.

• Niet consequent:
Een van de grootste blunders die je kan maken is als je tegenstrijdige informatie hebt staan op verschillende kanalen. Of nog erger, op je CV. Zorg er altijd voor dat je werk, functies, data, taken altijd consistent zijn.

• Ongewenste content delen:
Goed om je persoonlijkheid en menig te delen, maar let wel op dat je content niet misplaatst wordt. Distantieer je bijvoorbeeld van drugs. Ook belangrijk is dat je je niet negatief uitlaat of je vorige werk, collega’s of bedrijf.

Als je in het buitenland gaat werken, heb je vaak telefonische interviews. Face to face komt er vaak niet van, vanwege de afstand. Dus een recruiter moet grotendeels afgaan op je stem en wat je zegt, er is geen body language. Dus voor een recruiter makkelijk om ook even je online aanwezigheid te checken.
Voordat je op een vacature in het buitenland solliciteert, zorg dat je veilig bent met je social media. Heb je dat in orde gemaakt, check dan hier onze vacatures in het buitenland.

Meer informatie