Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

26 juli 2019

Werken in het buitenland en emotionele intelligentie.

Werken in het buitenland heeft vooral te maken met op eigen benen staan in het buitenland, een taal leren, nieuwe culturen ontdekken of nieuwe mensen ontmoeten. En natuurlijk draait het ook om werken. Veel vacatures in het buitenland zijn functies als klantenmedewerker, customer support medewerker, IT support of sales. Allemaal functies waarbij je goed moet kunnen communiceren en vooral goed met klanten en collega’s moet kunnen omgaan. Emotionele intelligentie speelt dus een belangrijk rol als je in het buitenland gaat werken. Maar wat is dit en hoe weet je dat je het hebt?

Hoe je omgaat met uitdagingen (bv: werken in het buitenland kan een grote uitdaging zijn) tot hoe je omgaat met je collega’s. Emotionele intelligentie zie je terug in veel situaties in en rondom het werk. Hieronder een 5-tal signalen of je het wel of niet hebt:

• Weten wat je sterktes / zwaktes zijn:
Je weet zelf goed wat je sterktes en zwaktes zijn. Hierdoor weet je wat je helpt om succesvol te zijn, maar ook wat je breekt. Je kan je vaardigheden versterken en mindere punten verbeteren.

• Aanpassen:
Zeker als je in het buitenland gaat werken een belangrijke: je aanpassingsvermogen. Accepteren dat het niet altijd gaat zoals je wilt. Maar ook meegaan met de tijd, ontwikkelingen en trends en daarop aanpassen is belangrijk.

• Empathisch vermogen:
Je kan je inleven in hoe iemand zicht voelt en wat hij denkt. Je relatie met je collega’s verbetert. Maar ook naar klanten toe een belangrijke.

• Tot 10 tellen:
Of te wel je gevoelens en reacties kunnen controleren. Een momentje pakken in plaats van een emotionele reactie te geven, voorkomt lastige of beschamende situaties.

• Van fouten leren:
Perfectie bestaat niet, fouten worden er overal wel eens gemaakt. Maar belangrijk is om van je fouten te leren.

In het buitenland werken is bij uitstek de gelegen mogelijkheid om te checken hoe het staat met je E.I. Je komt in veel nieuwe situaties terecht, communiceert veel in werk en privé, moet je aanpassen, en je zult wel eens een fout maken waar je hopelijk van leert.
Wil jij dit ook? Check onze vacatures in het buitenland en wij helpen je graag op weg!

Meer informatie