Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

10 augustus 2021

Werken in het buitenland begint met een goed CV!

Wil jij ook gaan werken in het buitenland? Dan ga je als eerste aan de slag met het maken van een fris, duidelijk, kort / bondig en overzichtelijk CV. Op deze manier probeer jij er uit te springen bij recruiters en meer kans te maken om ook echt te gaan werken in het buitenland. Om je te helpen, hebben wij gesproken met een aantal recruiters bij grote / internationale bedrijven over wat zij belangrijk vinden bij het opstellen van een uitstekend CV. Hieronder in het kort een opsomming van de belangrijkste aandachtspunten.

Taalvaardigheden:
Zeker als je wilt gaan werken in het buitenland, is het belangrijk om duidelijk te omschrijven wat je taalvaardigheden zijn. Wat is je moedertaal? En hoe is je Engels, Duits of Frans? Wellicht heb je nog kennis van een andere taal. Geef kort aan hoe je geschreven, luister en spraak vaardigheden zijn.

Voeg kleine relevante dingen toe:
Zeker als je nog jong bent, kan je nog niet heel veel werkervaringen opschrijven. Om toch een indruk achter te laten is het belangrijk om te kijken wat je wel kan toevoegen. Relevante ervaringen. Iets over je studie, maar kan ook gaan over vrijwilligerswerk, extra cursussen die je hebt gevolgd, gemeenschap activiteiten, of bepaalde werk ervaringen (baby zitten is ook een werkervaring).

Maak specifiek:
Als jij je eerste CV aan het maken bent, zorg er dan voor dat het heel specifiek wordt. Schijf je CV specifiek voor 1 functie / bedrijf. Laat dus in je CV duidelijk naar voren komen welke achtergrond en vaardigheden het best aansluiten bij de job en het bedrijf(-cultuur). Werken in het buitenland betreft vaak jobs in de customer service. Dus geef soortgelijke ervaringen aan: klanten helpen (kan ook bij een restaurant zijn), communiceren (kan ook met studenten in een project zijn), flexibel (bijvoorbeeld met het helpen van mensen), team player (bijvoorbeeld met sporten). Laat zien dat je soortgelijke dingen / ervaringen hebt gedaan.

Je persoonlijkheid:
Recruiters kijken niet alleen naar diploma’s maar zoeken mensen die ook passen binnen de bedrijfscultuur. Ben je extrovert, gepassioneerd, vriendelijk, open / gesloten, enthousiast, terughoudend, etc. Probeer je karakter te omschrijven in je CV zodat recruiters kunnen zien of je persoonlijkheid past binnen de organisatie. Een aantal tips / vaardigheden als je gaat werken in het buitenland: reislustig, avontuurlijk, ondernemend, doorzetter en flexibel.

Eerlijkheid:
Ben eerlijk, want de waarheid wordt altijd achterhaald.

Referenties:
Ook al heb je misschien nog niet heel veel werkervaringen, probeer toch altijd 1 of 2 relevante referenties toe te voegen in je CV. Dat geeft vertrouwen en laat zien dat mensen voor je in staan. Als dat niet mogelijk is, dan misschien een referentie van je school, studie of sport vereniging.

Nogmaals, een goed / duidelijk / gestructureerd CV zal je een eind helpen om je avontuur van werken in het buitenland werkelijkheid te laten worden. Wij van Globaljobbing helpen al bijna 15 jaar mensen die in het buitenland willen werken. Dus je kan je inbeelden dat wij  de afgelopen 15 jaar veel goede en ook minder goede Cv’s voorbij hebben zien komen. Heb je een vraag over je CV of heb je hulp nodig? Laat het ons weten. Heb je interesse om te gaan werken in het buitenland? Check dan hier onze vacatures.
Solliciteer, stuur je CV en wij helpen je met de rest.
Want: werken in het buitenland begint bij Globaljobbing.

Meer informatie