Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

30 januari 2022

Waarom een goede indruk kan winnen van ervaring.

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, is het minimale dat je kan doen is een goede indruk achterlaten. Werkgevers zijn vaak op zoek naar kandidaten met een bepaalde werkervaring, studieachtergrond, talenkennis, IT-skills, uitstraling en vaardigheden. Maar een goede indruk maken tijdens de interviews en gedurende het hele sollicitatie proces, zal zeker helpen.
Indruk maken kan je het beste doen tijdens een face to face gesprek. Maar als je gaat werken in het buitenland, heb je vaak te maken met video interviews, dus weer net een andere manier. Hou daar rekening mee.
Er zijn verschillende manieren om een goede indruk te kunnen maken. Je leest erover hieronder.

Professioneel image:
Kom ten allen tijde professioneel over. Laat het bedrijf merken dat jij je werk erg serieus neemt, dat je betrokken bent en vastberaden om de job zo goed als mogelijk uit te voeren. Zodat jij de persoon bent die doelen kan behalen en waar het bedrijf altijd op kan rekenen.

Aangenaam persoon:
Om een goede indruk te maken, probeer je over te komen als een aangenaam en prettig persoon. Iemand die respect heeft, geduldig en beleefd. Je laat merken dat je goed met mensen kan opschieten en makkelijk in de omgang bent. Ook als je gaat werken in het buitenland is het belangrijk om een prettig en sociaal persoon te zijn. Je hebt veel te maken met collega’s en teamwerk, en dan moet je wel een teamplayer zijn.

Toon je kennis aan:
Door aan te tonen dat jij de gevraagde kennis bezit, zal je recruiters overtuigen dat jij de expert bent in dit gebied. En dat jij de job kan uitvoeren zonder problemen. Werken in het buitenland is vaak klantenservice, dus toon aan dat jij goede kennis hebt van het communiceren, gewend bent op een kantoor te werken en dat je bijvoorbeeld verschillende trainingen hebt gehad op het gebied van support.

Eerlijk duurt het langst:
Door de waarheid te zeggen, krijgt het bedrijf het gevoel dat ze jou kunnen vertrouwen. Van nature geloofwaardig overkomen geeft aan dat ze op jou kunnen bouwen. Dat ze met een gerust hart in jou kunnen investeren. Dat geldt dus ook als je gaat werken in het buitenland. Het bedrijf investeert niet alleen in training, maar helpt je vaak ook met woning, papierwerk, ziekte kosten verzekering etc. Dus dan willen ze wel 100% zeker van hun zaak zijn om die investering aan te gaan. Kom vertrouwd over.

Je vaardigheden:
Belangrijke vaardigheden voor als je gaat werken in het buitenland zijn: avontuurlijk, reislustig, zelfstandig, ondernemend en doorzetter. Maak een goede indruk door te laten zien dat jij die vaardigheden bezit. Daarnaast toon ook aan dat je de juiste vaardigheden bezit voor de job zelf.

Pas binnen de bedrijfscultuur:
En als laatste is het erg belangrijk dat je kan aangeven dat je binnen de bedrijfscultuur past. Toon aan dat jij de juiste persoonlijke en interpersoonlijke vaardigheden bezit. In het geval van werken in het buitenland is het belangrijk om te weten dat je vaak in een zeer internationaal bedrijf terecht komt, vele achtergronden en heel Multi cultureel. Vaak zijn het ook moderne en technologische bedrijven.

Door een goede indruk te maken heb je meer kans op de baan. Soms komt het voor dat iemand die minder ervaring heeft, maar een betere indruk achterlaat, alsnog de baan krijgt. Een goede impressie geven, zorgt er voor dat je er boven uit kan springen.

Wil jij ook graag je persoonlijke en sociale vaardigheden verbeteren. En leren van andere mensen met andere achtergronden en culturen, zodat jij kan sleutelen aan je eigen persoonlijkheid? Ga dan werken in het buitenland, want je zult merken dat dit bijzonder leerzaam is en dat je veel kan leren van je (internationale) collega’s. Check hier onze vacatures voor in het buitenland. Of stuur je CV naar info@globaljobbing.com. We helpen je graag verder, want werken in het buitenland begint bij Globaljobbing.

Meer informatie