Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

28 mei 2019

Wat vinden buitenlanders over Nederlanders

Bij iedere bevolking, groep of cultuur horen stereotypen. Nederlanders kom je tegenwoordig overal tegen. Met name op vakantie. Maar ook als je in het buitenland gaat werken. Wat vinden buitenlanders nu eigenlijk van Nederlanders? Hoe kijken ze tegen Nederlanders aan? Of wat denken ze als ze aan Nederland denken?

1. Drugs:
Het kan wel gezegd worden dat het onderwerp van drugs op de eerste plek staat als je aan buitenlanders vraagt wat ze denken als ze aan Nederlanders denken. Coffeeshops, XTC, wiet, legalisering van de softdrugs zijn de voornaamste gedachtes.

2. Blond, lang en blauwe ogen:
Buitenlanders beelden zich altijd in dat Nederlanders lang zijn, blonde haren hebben en blauwe ogen. Dit is gedeeltelijk waar, maar aan de andere kant is het Nederlandse volk redelijk gemixt door de komst van immigranten. Grappig om te vertellen is dat Nederlanders wel het langste volk in de wereld zijn (Man: 1.84 en Vrouw 1.70).

3. Tulpen en klompen:
In cultureel opzicht worden Nederlanders nogal snel in verband gebracht met klompen en het kweken van tulpen. Ook mogen de molens en de kaas niet vergeten worden. Nederlanders eten gemiddeld 20 kilogram kaas per jaar per persoon, en worden dan wel eens “kaaskoppen” genoemd.

4. Fiets:
Nederlanders en fietsen zijn 2 handen op 1 buik. Ondanks het weer fietsen Nederlanders veel. Dit komt met name omdat Nederland een erg vlak land is waar bijna geen berg te bekennen is. In Nederland zijn meer fietsen dan mensen.

5. Veel mag en kan:
Nederland wordt gezien als een vrij en liberaal land met zeer veel tolerantie. Mensen zijn flexibel en hebben respect voor de medemens. Politiek correct, wat je ook weer terug ziet in de politiek en wetgeving.

6. Gulzig:
“Double Dutch”: de rekening delen. Als je met een Nederlander op stap gaat, dan is het vrij normaal om de rekening op te delen. Iedereen betaald voor het deel wat hij / zij geconsumeerd heeft. Dus niet de rekening delen. Het kan ook te maken hebben met het feit dat Nederlanders eerlijk zijn. Want aan de andere kant is Nederland een land dat een hoog percentage van het BBP geeft aan ontwikkelingshulp.

Als je in het buitenland gaat werken, is het mogelijk om andere mensen, achtergronden en culturen te leren kennen. En je leert ook meer over de stereotypen van andere landen als bijvoorbeeld België, Duitsland of Italië. En jij kan dit lijstje  over de Nederlanders delen…..
Interesse? Kijk eens naar onze vacatures in het buitenland.

Meer informatie