Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

23 november 2021

Vakanties zijn gezond voor je mentale en fysieke welzijn!

Als je gaat werken in het buitenland, dan voelt het eigenlijk alsof je op een lange vakantie bent. Je bent in een nieuw land, andere stad, ontmoet nieuwe mensen, leert een taal en trekt er op uit om het land verder te verkennen. Typisch werken in het buitenland. Maar dit vakantiegevoel wil niet zeggen dat je geen vakantiedagen hebt, of hoeft op te nemen. Integendeel, het is erg belangrijk om je vrije dagen op te nemen. Want ieder lichaam en geest heeft af en toe afleiding en rust nodig. Het niet opnemen van vakantiedagen leidt vaak tot slechtere prestaties en een gebrek aan inspiratie / energie en voldoening. Wat kan je daar aan doen? Heel simpel: je vrije dagen opnemen. Hieronder een paar redenen waarom dit belangrijk is en een paar tips om echt los te koppelen.

Vrije dagen zijn gezond:
Met vakantie gaan is erg gezond voor je mentale en fysieke gezondheid. Je vermindert je stressniveau en je angsten. Het hoeft niet eens een lange vakantie te zijn, je kan ook af en toe eens 1 dagje vrij nemen om bijvoorbeeld een dagje naar de sauna te gaan of een bepaalde stad te bezoeken. Als je gaat werken in het buitenland, heb je in bijna alle gevallen recht op vakantiedagen. Dit kan wel variëren per land. Vraag er naar als je solliciteert voor een vacature in het buitenland.

Betere prestaties:
Onderzoek heeft aangetoond dat als iemand 2 dagen extra vakantie neemt per jaar, dat zijn prestaties tot wel 8% kunnen verbeteren.

Loskoppelen:
Je stuurt je baas, collega’s, klanten en leveranciers een email dat je OOO (out of office) bent en geeft aan wie verantwoordelijk is voor je taken tijdens je afwezigheid. Dat is het makkelijke gedeelte. Maar voor veel mensen is het vaak toch lastig om niet af en toe even de email te checken of voice mail berichten te luisteren. Als je vakantie hebt, dan heb je vakantie. Dus zorg er bijvoorbeeld voor dat je telefoon niet de hele tijd binnen hand bereik is. Probeer optimaal te genieten door ook echt los te koppelen van je werk.

Werken in het buitenland voelt als vakantie, maar je bent natuurlijk wel 40 uur per week aan het werk. En daarom is het belangrijk om gewoon de vakantie dagen op te nemen waar je recht op hebt. Want iedereen moet even loskoppelen, nieuwe energie opwekken, even weg van het bedrijf en collega’s en gewoon er op uit trekken om het land gaan verkennen. Of misschien wil je juist wel even een weekje terug naar Nederland / België om vrienden / familie te bezoeken.

Heb jij interesse om te gaan werken in het buitenland? Wellicht wil je werken in Valencia, Lissabon, Praag, Barcelona of wat verder weg als Johannesburg? Neem gerust contact met ons op. Of stuur je CV naar info@globaljobbing.com. Ook kan je hier een kijkje nemen naar onze vacatures in het buitenland.
Veel succes en plezier, en vergeet niet te genieten als je gaat werken in het buitenland.

Meer informatie