Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

29 oktober 2022

Samenhang tussen werken in het buitenland en een entry level job.

Gefeliciteerd!!! Je hebt je school afgerond en nu kijk je uit naar je eerste baan. Je bent helemaal nieuw op de banenmarkt en hebt niet echt een idee wat je van je eerste job kan verwachten. En wat ga je überhaupt doen? En beter gezegd: waar? Want mensen worden steeds avontuurlijker en reislustiger. Je eerste werkervaring opdoen hoeft niet perse in Nederland of België te zijn. Werken in het buitenland wordt steeds populairder. Sterker nog, steeds meer studenten hebben reeds een buitenland ervaring opgedaan tijdens hun studie.

70% van de jobs in het buitenland zijn startersfuncties:
Ben jij reislustig, avontuurlijk en onlangs afgestudeerd? Dan komt werken in het buitenland wel heel mooi uit. Waarom niet meteen in het diepe springen en een mooi avontuur aangaan? Want de meeste vacatures die in het buitenland zijn, zijn startersfuncties voor kandidaten met 1-5 jaar werkervaring. Voornamelijk jobs in customer service, HR, IT-ICT, sales en marketing.
Maar hoe dan ook, of je nu gaat werken in Nederland / België of in het buitenland, want kan je nu precies verwachten van je eerste job?

1. Onderaan beginnen:
Je bent net afgestudeerd, dus je hebt weinig werk ervaring. De functies waarvoor je in aanmerking komt zijn de entry level functies. Startersfuncties. Dus je begint letterlijk onderaan de ladder, en je gaat jezelf naar boven werken. Door de tijd heen leer je veel, doe je ervaringen op en ontwikkel je verschillende vaardigheden. Hierdoor heb je ook mogelijkheden om naar verschillende functies toe te groeien.

2. Salaris beneden verwachting:
Startersfuncties hebben startersalarissen. Minder ervaring = minder salaris. Dit geldt ook zeer zeker voor als je gaat werken in het buitenland. De salarissen in Nederland en België liggen al een stuk hoger dan in bijna alle andere Europese landen. Dus als je gaat werken in het buitenland: temper je enthousiasme qua salaris. Maar in plaats daarvan focus je meer op je persoonlijke ontwikkeling, je vaardigheden en het beter worden in de job die je doet. Want werken in het buitenland is bijzonder leerzaam, je leert namelijk de volgende vaardigheden in rap tempo: zelfredzaam zijn, op eigen benen staan in het buitenland, risico durven te nemen, sociaal zijn, flexibel, probleemoplossend kunnen werken, en zo zijn er nog wel een paar meer. Zie werken in het buitenland als een goede investering in je toekomst waar je later de vruchten van zult gaan plukken. Van een buitenlandervaring wordt je misschien niet direct heel rijk van, maar wel rijk aan ervaringen!!

3. Leer van anderen:
Omdat je net begonnen bent met werken, valt er nog veel te leren. Dit kan zijn over de functie, het bedrijf, de sector, klanten / leveranciers en gewoon het werken in zijn algemeen. Ben niet bang en neem de tijd om vragen te stellen. Daarnaast luister goed tijdens de vergaderingen zodat je verder kan leren. Je zult veel kunnen leren als je voor jezelf op komt, spreekt wanneer het moet, en luistert wanneer anderen iets te vertellen hebben.

4. Omarm diversiteit:
In eerste instantie zal je veel tijd doorbrengen met eenvoudig en repetitief werk. Dus omarm het als je ook andere dingen mag doen. Misschien leer je een nieuwe skill of iets wat je leuk vind om te doen. Diversiteit geeft je de mogelijkheid om interesses te ontdekken en je sterktes te achterhalen.

Starterjobs zijn niet altijd perfect. Maar het gaat meer om ervaring opdoen. Waarom deze 1e of 2e ervaring niet in het buitenland opdoen? Op deze manier zal je meer en sneller nieuwe dingen leren. Vaardigheden! Wil jij ook werken in het buitenland? Check dan hier onze vacatures of stuur je CV naar info@globaljobbing.com.
Want vergeet niet: werken in het buitenland begint bij Globaljobbing.

Meer informatie