Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

19 juni 2017

Persoonlijke groei door een buitenlandervaring

Net afgestudeerden willen vaak graag zo snel mogelijk een baan vinden: Hetgeen ze geleerd hebben, toepassen in de praktijk. Eindelijk wat meer geld verdienen en sparen voor een auto of een huis. Waar velen niet aan denken is de optie om dit te doen in het buitenland en alle voordelen die dit met zich meebrengt. Als je jezelf net op de arbeidsmarkt begeeft, dan zit je vaak nog niet vast aan een hypotheek of kinderen. Kortom, je kunt nog gaan en staan waar je wilt! En waarom zou je deze periode dan niet gebruiken om een ervaring op te doen waar je nog de rest van je leven met plezier naar terug kijkt?

Werken in het buitenland:

Een baan in het buitenland biedt je deze kans. Het staat niet alleen goed op je cv, je leert ook nog eens heel veel nieuwe mensen kennen, je buitenlandse talen te oefenen en een nieuwe taal en cultuur kennen. Een dergelijke ervaring kan echt een eye-opener zijn, en wie weet waar dat nog meer toe leidt. Maar waarschijnlijk is nog het mooiste (en daarmee misschien ook wel het meest lastige) aan de ervaring dat je een keer helemaal los van je roots komt. Je bent voor het eerst echt op jezelf aangewezen en leert jezelf te redden in een volledig nieuwe en onbekende situatie.

Ervaringsdeskundige Maaike:

Maaike woont en werkt sinds 1 jaar in Ierland. Als haar gevraagd wordt naar hoe ze dit heeft ervaren zegt ze dat ze constant uitgedaagd wordt om opnieuw te kijken naar hetgeen ze als ‘normaal’ beschouwt. Wat voor jou in je home-country als heel normaal wordt ervaren, hoeft in het buitenland helemaal niet zo te zijn. Daarbij ga je ook nog eens meer je eigen gezelschap waarderen. Omdat je niet je netwerk aan familie en vrienden om je heen hebt, zul je ook vaker met jezelf geconfronteerd worden en daarmee omgaan. Maaike heeft het afgelopen jaar veel nieuwe mensen ontmoet, niet alleen Nederlanders maar ook mensen uit Duitsland, Spanje, Italië en China. Hier beleeft ze enorm veel plezier mee. Het beleven.
Een buitenland ervaring staat dus garant voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Het is even spannend maar het brengt je ook zoveel als mens. Daar heb je de rest van je leven nog profijt van!
Ben jij net afgestudeerd en zie je het wel zitten om een avontuur aan te gaan? Kijk dan eens op onze naar onze vacatures.

Meer informatie