Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

6 mei 2022

Nieuwe taal leren als je gaat werken in het buitenland.

Veel jonge mensen gaan in het buitenland werken omdat ze een mooi avontuur willen beleven. Of ze trekken naar een ander land om nieuwe culturen en mensen te ontmoeten. Een andere belangrijke reden om te gaan werken in het buitenland is het leren van een nieuwe taal. De taal van het land leren maakt het leven in dat land niet alleen makkelijker. Je komt sneller in contact met mensen en je integreert beter in de samenleving. Maar in de toekomst heb je ook meer baanmogelijkheden als je meerdere talen goed beheerst. Zeker in deze internationale en globaliserende wereld waarin we momenteel leven. Met onderstaande tips leer je een nieuwe taal sneller en effectiever.

Maak gebruik van handige apps:
Steeds meer toeristen zie je tegenwoordig naar hun telefoon kijken als ze op reis zijn. Ze maken dan gebruik van de talloze apps die er tegenwoordig bestaan om uit hun woorden te komen. Ook als je gaat werken in het buitenland is het handig om 1 of meerdere apps op je telefoon te zetten zodat je in ieder geval een aantal basis dingen kunt vragen / zeggen. Anki-app is een leuke. Of Vocabninja, bij deze app leer je nieuwe woorden maar dan met visuele beelden. Hierdoor blijven veel woorden beter hangen. Duolingo is een app die ook steeds vaker gebruikt wordt.

Boeken:
Koop een boek in de nieuwe taal of meld je aan bij de lokale bibliotheek en huur eens een boek. Lees het boek zonder dat je alles gaat vertalen. Woorden die je niet kent, kan je opschrijven en vertalen. Schijf dit op in een boekje, en op deze manier kan je aan je vocabulaire werken.
Als je meer wilt weten over grammaticale onderwerpen, dan is het verstandig om je grammatica boek mee te nemen. Volg de tips en instructies in het boek op en je zult merken dat je meer gevoel voor een taal ontwikkelt. Ook is het leuk om de krant te lezen. Je blijft op die manier op de hoogte van het lokale en internationale nieuws.

Praten: oefening baart kunst.
Probeer zo veel mogelijk te oefenen met het praten. Ontloop ze niet, maar zoek juist gelegenheden op om te kunnen praten in je nieuwe taal. Want werken in het buitenland is ook ontdekken. Praat bij de bakker, de supermarkt, bij een sportclub of als je een koffie gaat drinken in een barretje. In grote steden worden vaak ook taal-intercambio’s georganiseerd. Je leert de taal maar ook direct nieuwe mensen kennen in je nieuwe omgeving.

Durf:
Ben niet bang om te praten. Veel mensen begrijpen wel dat je niet perfect de taal beheerst. Maar ze waarderen en respecteren het juist vaak heel erg als je het gewoon probeert. En soms klinkt het ook nog grappig. Het doen is toch de belangrijkste manier om de nieuwe taal eigen te maken. Spannend, maar je zult merken dat het snel went en dat het de moeite waard is.

Lijkt het je leuk om een nieuwe taal te leren en om te werken in het buitenland? Een taalcursus kunnen we niet aanbieden, maar wel diverse leuke banen in het buitenland. Klik hier voor onze vacatures in het buitenland. Of stuur je CV naar info@globaljobbing.com en wij helpen je graag verder. Remember: werken in het buitenland begint bij Globlaljobbing.

Meer informatie