Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

20 mei 2022

5 Redenen waarom een bedrijfsuitje een goede investering is.

Als je gaat werken in het buitenland dan kom je vaak terecht in grote / internationale / multiculturele bedrijven. Natuurlijk ga je naar het buitenland om te werken, je CV op te krikken en om iets te leren. Maar werken in het buitenland is ook genieten en een mooie tijd hebben. Het bedrijf waar je gaat werken kan daar onder andere goed bij helpen. Denk in 1e instantie aan een goede begeleiding als je naar het buitenland gaat: een goede training aanbieden, hulp bij het aanvragen van bijvoorbeeld een belasting nummer of je ziekte kosten verzekering. Maar ook om er zorg voor te dragen dat de werkdruk niet te hoog is en dat de sfeer intern prettig is. Sommige bedrijven organiseren daarom regelmatig teamuitjes of andere personeelsactiviteiten. Een team building trip vergt een grote investering, maar het is zeker de moeite waard. Hieronder een aantal redenen waarom een bedrijf juist in deze periode hierin dient te investeren.

1.       Versterkt de employer brand:
Een team building uitje moet je niet doen om negatieve dingen of onderliggende conflicten weg te moffelen. Je moet zoiets juist doen als het bedrijf een bepaalde “milestone” heeft behaald of om medewerkers gewoon te bedanken voor hun inzet en bijdrage. Het is goed voor de team spirit, juist iets waar je naar op zoek bent als je gaat werken in het buitenland.

2.       Prettigere communicatie:
Steeds meer bedrijven werken remote dezer dagen. Daarom is het erg belangrijk om af en toe eens bij elkaar te komen. De persoonlijke verbinding, in plaats van het verbinden met elkaar via Teams of Zoom. Het is een stukje “quality time” voor de bedrijfscultuur. Daarnaast zorgt het contact in een relaxte omgeving voor meer onderling vertrouwen, wat daarna weer kan leiden tot betere communicatie bij werk gerateerde zaken.

3.        Geeft energie:
Vaak leidt een brainstorm sessie tijdens een uitje tot meer creativiteit en levendige discussies. Dit omdat je dan in een nieuwe en informelere omgeving bent. De meer introverte personen of nieuwe medewerkers voelen zich ook meer geroepen om meer te praten. Daarnaast kan het ook tot nieuwe / creatieve ideeën leiden.

4.       Ontdekken van nieuwe vaardigheden:
Vaak wordt er tijdens een uitje op een leuke manier samengewerkt om gezamenlijk een doel te bereiken. Tijdens deze activiteiten kunnen medewerkers van elkaar leren en nieuwe sterke punten ontdekken. Dit komt sneller naar voren, omdat ze uit hun comfort zone komen in een leuke omgeving.

5.        Fun:
Werken in het buitenland is al 1 grote “fun”. Maar als je bedrijf dit ook nog eens stimuleert, dan is dat helemaal top. Leuke uitjes zijn gewoon leuk om te doen en het leidt ook tot meer voldoening bij de medewerkers. Dit leidt tot loyalere medewerkers wat enorm belangrijk is op dit moment met de personeelstekorten.

Wil jij graag werken in het buitenland? En wil jij meer weten over de mogelijkheden die er zijn, maar ook over de bedrijven / bedrijfsculturen en wat bedrijven in het buitenland zoal doen om het voor de medewerkers interessant te maken? Check hier onze vacatures of stuur je CV naar info@globaljobbing.com. Wij helpen je graag verder. Want remember: werken in het buitenland begint bij Globaljobbing.

Meer informatie