26 februari 2013

Ben werkt als CS Advisor in Dublin

IMG_5603Toen ik enkele jaren geleden op zoek was naar een baan in het buitenland, kwam ik terecht op de website van Globaljobbing die heel wat jobs in Ierland in de aanbieding had. Nadat ik een emailtje had gestuurd, kreeg ik antwoord van Jeroen met de vraag wanneer hij me even kon bellen.

Vacature in Dublin
Hij stelde me een baan voor bij de Customer Service afdeling van een bedrijf in Dublin. Ik moest eerst via email een antwoord op een klachtenbrief formuleren, en twee dagen later volgde een telefonisch sollicitatiegesprek van goed een uur. Groot was mijn verbazing toen ik dezelfde dag nog opnieuw telefoon kreeg met het goede nieuws dat ik was aangenomen! Na een week was de volledige procedure al afgerond!

Het begin
Net voor afreizen kreeg ik van Jeroen een laatste email met allerlei tips over werken in het buitenland  en het leven in Dublin in het bijzonder.  Ik kwam er terecht in een multicultureel bedrijf waar niet minder dan dertig nationaliteiten werkzaam waren. Reeds tijdens de training kwam ik in contact met andere nieuwe werknemers uit Frankrijk, Duitsland, Ierland en Spanje.  Zeer boeiend en leerrijk om hen, en de Ierse cultuur, te leren kennen en dat was precies de reden waarom ik de stap had gezet.IMG_5608

Mijn verblijf
Het plan was om er een jaar te blijven, maar drie jaar later woon ik er nog steeds! Uiteraard heeft Ierland enkele nadelen zoals het wisselvallige weer en de gebrekkige gezondheidszorg, maar laat dat u vooral niet tegenhouden om de sfeer te komen opsnuiven in de vele Irish pubs en om de vele prachtige uithoeken van dit groene eiland te komen bezoeken! Bovendien kan je dankzij Ryanair steeds voor een zacht prijsje even over en weer vliegen wanneer de heimwee toeslaat of als je zin hebt om een citytrip te maken naar eender welke Europese hoofdstad!

Meer informatie