Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

22 mei 2023

Actualiseer je CV met deze 4 tips.

Iedere nieuwe baan begint met een CV. Of het up to date brengen van je CV. Ook als je gaat werken in het buitenland dien je een actueel CV te hebben. In het Nederlands, maar misschien ook wel in het Engels. Je hebt vaak maar 1 kans om een eerste indruk te maken want de gemiddelde recruiter spendeert in de meeste gevallen ongeveer 6 in het scannen van je CV. Dus is het van groot belang dat jij je kan verkopen met je CV.

Iedereen kent wel de traditionele regels en richtlijnen voor het maken van een goed leesbaar CV. Maak je CV in 1 of maximaal 2 pagina’s, kort en bondig, benadruk je prestaties en zorg ervoor dat het CV aangepast is aan de werkgever. Bijvoorbeeld als je wilt gaan werken in het buitenland: laat merken dat je reislustig bent, dat je van avontuur houdt en benoem je buitenland ervaringen (studie, stagen, werken in het buitenland, vrijwilligerswerk, etc). Maar wat recruiters bovenal prettig vinden, is dat het CV actueel is. Dus het is tijd om je CV te moderniseren.

Hieronder zijn 4 tips om je CV nieuw leven in te blazen:

1. Bepaal welk type CV het beste is voor jou:
Een CV kan in zijn algemeen ingedeeld worden in 3 categorieën: Chronologisch, functioneel en hybride. Hybride is vaak het beste om te kiezen, omdat deze het beste heeft van de 2 anderen. In dit format benadruk je de vaardigheden en prestaties van de werknemer. Zonder dat je veel gaten in je CV hebt. Ook is het tegenwoordig normaal om je LinkedIn profiel te vermelden in je resume.

2. Focus op trefwoorden en vaardigheden:
Zorg er voor dat je trefwoorden overeenkomen met de functie vereisten. Verwerk 2-3 trefwoorden in je CV en probeer deze er uit te laten springen of te benadrukken. Zoals eerder aangeven, wil je gaan werken in het buitenland, vergeet niet uitgebreid te vertellen over je stage in het buitenland of een uitwisselingsproject met je school in het buitenland.

3. Geef voorbeelden van je prestaties:
Sterke actie punten of prestaties met cijfermatige voorbeelden maken een goede indruk bij de werkgever. Dus zeg niet: ik heb een nieuwe klant binnen gebracht en de omzet doen stijgen. Maar maak het concreet met voorbeelden: constant nieuwe klanten binnen gehaald en de omzet doen stijgen met 29% procent.

4. Hoe ben je de pandemie doorgekomen?
Het corona virus heeft veel doen veranderen. Veel mensen gingen gedeeltelijk of helemaal thuis werken. Anderen verloren hun baan. Hoe ben jij omgegaan met deze tegenslag en onzekere tijden? Laat werkgevers zien dat jij niet uit het veld bent te slaan. Dat je goed kan omgaan met grote veranderingen. Dat jij je kan aanpassen, creatief bent en een volhouder bent. Zeker belangrijke vaardigheden als je gaat werken in het buitenland.

Bovengenoemde tips zullen zeker bijdragen aan een actueel CV. Een modern CV zorgt er voor dat je opvalt en dat je aangenomen wordt.

Is jou CV buitenland bestendig? Met andere woorden: heb jij een leuk en avontuurlijk CV voor het werken in het buitenland? Laat je door Globaljobbing informeren over de actuele vacatures die er in het buitenland zijn. Stuur je CV vrijblijvend naar info@globaljobbing.com of check hier onze vacatures.

Meer informatie