Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

15 december 2017

9 Dingen die we voor het einde van het jaar moeten doen

Voordat we het in de gaten hebben nemen we afscheid van alweer een jaar. Met de aankomende feestdagen, lijken de dagen alleen maar sneller te gaan en blijft er steeds minder tijd over om al die dingen te doen die we in 2017 nog willen doen. Loop jij achter op schema dan is het nu het moment om je “to do list” te checken. Hier zijn 9 dingen die je voor het einde van het jaar nog moet doen.

1. Gezondheid
Dit is een punt die vaak als laatste komt en waar altijd wel een excuus voor wordt gevonden om het niet te doen. Zeker als je ook nog zorgt voor andere mensen, heb je minder tijd voor jezelf. Maar nu is dus het moment om aan je zelf te denken. Dus ga naar de dokter met dat pijntje, doe de check bij de tandarts of wat het ook is… nu doen!

2. Ruim de kast op
Waarom zou je tot de lente wachten? Doe die grote schoonmaak in je kast. Dan ben je op tijd klaar als het nieuwe jaar begint en heb je ook ruimte als er eens een kledingstuk bij komt.

3. Maak het goed
Doe wat je kunt doen om de vergeten / verloren relatie met een vriend / familielid te repareren. Zo ga je het nieuwe jaar in met een schone lei en een open hart.

4. Kijk achterom
Heb je dit jaar bereikt wat je wilde bereiken? Als dat niet het geval is, probeer dan uit te vinden waarom het niet gelukt is en hoe je dat in de toekomst kan voorkomen.

5. Nieuwe doelen
Wacht niet tot 31 december met het maken van nieuwe doelstellingen. De komende weken, wanneer je even tijd voor jezelf hebt, bepaal wat je nieuwe doelen zijn voor het volgende jaar en hoe je dat gaat aanpakken. Je zult het nieuwe jaar ingaan met een rustig gevoel en een duidelijke visie.

6. Denk aan je geliefden
Je weet zelf wie voor jou belangrijke personen zijn in je leven. En er is een kans dat ze dat weten. Neem de tijd om deze belangrijke geliefden belangrijk te maken en te laten merken dat je ze erg waardeert.

7. Financiën
Zorg dat je papierwerk en financiën op orde zijn. Probeer alvast zo veel mogelijk uit te zoeken en papieren te verzamelen voor de jaaropgave. Je zult minder stress hebben en je accountant heeft meer tijd om je aangifte netjes in orde te maken.

8. Tripje
Of je nou een belasting meevaller hebt of niet, boek een tripje. De winter wordt er niet alleen warmer van, maar het is wetenschappelijk bewezen dat het je gelukkiger maakt. Alleen de trip plannen kan je al gelukkiger maken dan het reisje zelf.

9. Laad je op
Heb je wat tijd over aan het einde van het jaar. Doe iets wat je altijd al wilde doen. Ga lekker een dag in bed liggen met een boek, of doe die serie eens. Of misschien in contact treden met die coach die je al altijd wilde hebben.

Net als iedereen, ben jij je ook aan het afvragen hoe het kan dat we alweer aan het einde van alweer een jaar zitten. Tijd is waardevol. Helaas gebruiken we die tijd niet altijd optimaal en efficiënt. Een deel van je tijd gaat naar vrienden, familie en werk. Maar denk ook eens aan jezelf. Jij moet tijd maken voor jou. Je hebt iedereen zo veel meer te bieden als jij je op je best voelt.

Meer informatie