Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

26 augustus 2022

5 tips voor als je terug komt van vakantie.

Iedereen kijkt er reikhalzend naar uit: de zomervakantie. Ook als je in het buitenland werkt, heb je recht op vakantie. Alhoewel, werken in het buitenland voelt eigenlijk al aan als 1 grote vakantie..)
Maar goed, je vakantie: een aantal weken voorpret, vervolgens geniet je optimaal van je welverdiende vakantie, en dan ineens ga je weer naar het werk. Maar als je dan net terug bent van vakantie, is het altijd weer even wennen. De omschakeling van de vakantie modus naar het werken valt niet mee voor iedereen. Hieronder een aantal tips die je terugkomst naar het werkersleven wat makkelijker maken.

1. Rust uit:
Zorg er voor dat je lekker chill en uitgerust bent als je terug komt van je vakantie. Pak de laatste zondag of het weekend je tijd, doe het rustig aan, rust nog wat uit en prepareer je voor de maandag ochtend.

2. Voorbereiding:
Hoe laat je de wekker ook zet, hij zal altijd te vroeg afgaan. Dus leg alvast je kleren klaar, poets je schoenen en zet ook alvast de ontbijttafel klaar. Je hebt dan alle tijd om thuis je ding te doen voordat je naar het werk gaat.

3. Ruim op:
Ruim je bureau op, neem je papierstapel door en lees ook alvast je e-mails. Check daarnaast hoe je planning voor de komende dagen er uit ziet en maak een to-do lijstje. Daarnaast maak je ook een prioriteiten lijst. Hierdoor heb je meteen een goed beeld van wat je moet doen, met wie en waar.

4. Babbel even met je collega’s:
Er is misschien veel gebeurt tijdens je vakantie. Maak daarom een babbeltje met je collega’s. Bespreek de laatste gang van zaken op kantoor. Zijn er belangrijke dingen gebeurt of bespreek welke dossiers aandacht verdienen. Maar neem ook je vakantie door en check wat je collega’s op prive / sociaal gebied gedaan hebben.

5. Ga niet van 0 naar 100:
Ga niet meteen volle bak er in. Maar bouw het rustig op. Plan, organiseer en structureer zodat je een rustige landing maakt op kantoor. Dus neem af en toe een korte pauze, maak een praatje bij het koffiezetapparaat of ga uitgebreid lunchen. Zet je agenda dus niet meteen helemaal vol.

Vindt jij het maar niks om terug te komen op kantoor? En krijg jij geen genoeg van vakanties? Reizen, nieuwe mensen ontmoeten en veel cultuur opsnuiven? Ga dan lekker werken in het buitenland! Je moet natuurlijk gewoon werken en presteren, maar je hebt altijd een prettig vakantie gevoel om je heen. Dus wat let jou nog om de stap te wagen: ga werken in het buitenland en begin een nieuw avontuur. Check hier onze vacatures of stuur vrijblijvend je CV naar info@globaljobbing.com.
Want werken in het buitenland begint bij Globaljobbing.

Meer informatie