Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

5 februari 2018

5 Redenen waarom een extra taal je helpt met je carrière

De economie wordt steeds globaler. Bedrijven zoeken afzetmarkten (of productie mogelijkheden) in het buitenland. Steeds meer mensen zoeken succes over de grens en gaan in het buitenland werken. Een van de belangrijkste vaardigheden die een kandidaat kan hebben is de kennis van een tweede taal of meerdere talen. Kennis hebben van het Engels, Spaans, Duits of Frans is in de ogen van de werkgever een zeer waardevolle aanvulling van je vaardigheden. Hieronder 5 redenen waarom een extra taal je helpt met je carrière.

1. Aantrekkelijk zijn voor internationale bedrijven

Veel mensen willen graag bij multinationals werken. Omdat bedrijven steeds globaler worden en hun producten op verschillende continenten afzetten, is er grote vraag naar kandidaten die kennis van deze talen hebben of de cultuur begrijpen. Kennis van talen geeft jou de mogelijkheid om jezelf als een internationaal persoon te profileren, waar leuke, avontuurlijke en lucratieve uitdagingen te wachten staan. Als je van reizen houdt, dan kan je je carrière een boost geven door in het buitenland te gaan werken. De vaardigheden die je opdoet, geven je meer kans op een toekomstige promotie.

2. Relaties opbouwen

Met talenkennis kan je makkelijker contact leggen met nieuwe / internationale mensen op een meer persoonlijke manier. Met iemand praten in zijn / haar taal doorbreekt barrières en het maakt iedereen comfortabeler en zelfverzekerder. Relaties opbouwen is van cruciaal belang in welk bedrijf dan ook. Talen spreken zal leiden tot meer verkoop, betere service en sterkere band met collega’s.

3. Extra voor je CV

Het doel van je CV is dat je er uit springt. Dus je wilt een aantrekkelijk CV maken met veel sterken punten zodat je zo aantrekkelijk mogelijk bent voor werkgevers. Talenkennis staat altijd goed, is een extra. Werkgevers zoeken steeds meer op meertaligheid vanwege de globalisering.

4. Onderscheidend zijn

Er kan veel concurrentie zijn met solliciteren. Daarom is het belangrijk om jezelf te onderscheiden van andere kandidaten. Als je in de race bent voor een baan met 10 andere kandidaten en je skills zijn ongeveer even sterk, dan kan een extra taal dat unieke talent zijn dat je die baan bezorgt.

5. Verbetering van andere vaardigheden

Onderzoek toont aan dat veel vaardigheden gepaard gaan met talenkennis en dat het een voordeel geeft op de werkvloer, een paar voorbeelden:

–  Mensen met talenkennis (2e of 3e vreemde taal beheersen) zijn vaak creatiever en beter in het oplossen van complexe problemen.
– Verschillende talen gebruiken verbetert de “multi tasking” vaardigheden.
– Zelfverzekerder in het maken van keuzes en beslissingen.

Maar waar leer je een nieuwe taal het best? Ten eerste natuurlijk op school. Of via televisie / social media / gaming. Familie. Maar vaak ook tijdens een studie of stage of werk in het buitenland. Of je gaat een half jaar backpacken. Allemaal mogelijkheden om je talen te verbeteren, je CV te boosten en je kansen te vergroten op de arbeidsmarkt. Wil jij je talen verbeteren? Kijk eens naar onze vacatures en wellicht dat jij binnenkort een extra taal er bij spreekt!

Meer informatie