Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

16 april 2021

4 Tips om gemotiveerd te blijven op het werk.

Werken in het buitenland geeft je veel energie en avontuur. Dat is waarom veel mensen gaan werken in het buitenland. Maar als je al een paar jaar voor hetzelfde bedrijf werkt en ook in dezelfde functie dan kan je wel eens ongemotiveerd raken. Ook al is je huidige baan je passie, van tijd tot tijd is het mogelijk dat je wat minder zin hebt in je werk of de focus verliest. Dit komt vooral voor als je al jaren dezelfde taken doet en dezelfde routine hebt. Werken in het buitenland moet juist een ware belevenis zijn, waarbij je iedere dag weer nieuwe belevenissen hebt. Globaljobbing wil dat jou avontuur top is en dat je kan groeien op verschillende vlakken. Hieronder een aantal tips om je gemotiveerd en gefocust te houden.

1. Kijk naar grotere plaatje:
Misschien heb je twijfels over je functie of over de taken die je dagelijks uitvoert. Maar wat je functie ook is, je bent altijd een belangrijk onderdeel van het team. Zeker als je in het buitenland gaat werken is teamwerk erg belangrijk. Je doet het samen met het team. Dus kijk ook eens naar het grotere plaatje en kijk hoe jouw inspanningen effect hebben op je collega’s en het bedrijf als geheel.

2. Doelen:
Maak een aantal doelen voor jezelf. Op die manier ben je gemotiveerder om dingen te doen. Het geeft voldoening als je bepaalde doelen hebt gehaald. Vervolgens leg je de lat hoger en maak je nieuwe doelen. Blijf jezelf uitdagen en je zult gemotiveerd zijn om je voorgaande prestaties te verbeteren. Werken in het buitenland is op zich al een hele uitdaging voor veel mensen.

3. Er mag gevierd worden:
Als je regelmatig je prestaties behaald of overtreft en je krijgt positieve feedback van je collega’s of team leader, dan moet je dit ook vieren! Bij het werken in het buitenland wordt er regelmatig wat gevierd (feestje, house warming party, weekenden, verjaardagen, etc), dus dit is niet helemaal ongewoon. Maar ook al is de prestatie klein, het mag gevierd worden. Dat kan ook klein zijn: bijvoorbeeld trakteer jezelf op een lekker lunch, ga naar de bios of neem een massage.

4. Laat je niet uitputten:
En wanneer het echt nodig is, neem dan een kleine break. Als je constant op je tenen loopt en overuren maakt, dan kan je op een gegeven moment opgebrand zijn. Je hebt het gevoel dat je nog alleen maar aan het werken bent. Werken in het buitenland of niet, we hebben allemaal een druk leven want we willen heel veel, maar soms moet je aardig zijn voor jezelf en een break nemen.

Wil jij werken in het buitenland? Je zult merken dat je er veel energie van krijgt, dat je een mooi avontuur kan aangaan en werkt in gezellige teams waarbij je veel mensen leert kennen. Als totaalplaatje ideaal voor jonge mensen die op zoek zijn naar avontuur, naar iets nieuws in hun leven.
Niet alleen om een hele gave tijd te hebben, maar ook om op persoonlijk en zakelijk vlak te groeien. Werken in het buitenland is leuk en leerzaam. Heb je interesse, check dan hier onze vacatures. Of stuur je CV naar info@globaljobbing.com.
Werken in het buitenland begint bij Globaljobbing!

Meer informatie