Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

28 juni 2022

4 professionele skills die je leert met thuiswerken.

Sinds Corona werken steeds meer mensen vanuit thuis. Ook als je gaat werken in het buitenland bieden steeds meer bedrijven deze mogelijkheid aan. Op dit moment hebben we vacatures in Spanje, Tsjechië, Portugal of Ierland, waar het thuiswerken ook als optie wordt gezien. Bij hybride werken horen ook nieuwe vaardigheden. Welke skills zijn nu belangrijk bij deze razendsnelle ontwikkeling van je werkplek, hieronder vindt je er 4.

1. Flexibel zijn:
Het thuiswerken maakt je natuurlijk erg flexibel. Je kan tussen het werken door even de afwas doen, de was of een boodschap. Time management wordt steeds belangrijker. Dingen op elkaar afstemmen. Je bent een stuk flexibeler voor jezelf, maar ook voor je baas.

2. Openstaan voor verandering:
Zeker als je gaat werken in het buitenland, wordt er verwacht dat je openstaat voor veranderingen. Werken in het buitenland is natuurlijk al een grote verandering. Je leert een nieuw land kennen. Je ontmoet nieuwe culturen en andere mensen. Een avontuur. Zo is dat ook met het (thuis) werken. De wereld is in verandering, dus er wordt een soepele houding van je verwacht. Je gaat mee met de nieuwste ontwikkelingen en trends.

3. Communicatieve vaardigheden:
Hybride werken betekent ook dat je op een andere manier communiceert. Minder face to face en meer met moderne communicatie technieken. Teams, Zoom, Whatsapp, chat: belangrijk is om goed te luisteren en anderen in te schatten. Niet te snel praten en elkaar uit laten praten, een lach om het gesprek vriendelijk te houden.

4. Multi tasken:
Een belangrijke skill die je zeker zult leren is het multi tasken. Dit staat natuurlijk in het verlengde van het flexibel zijn. Want thuiswerken betekent dat je flexibel met je tijd kan omgaan. De kinderen van of naar school brengen, dan weer even een Teams meeting, koken en in de avond je email bijwerken. Je moet het overzicht bewaken, prioriteiten stellen en georganiseer werken.

Of je nu gaat thuis werken of een job hebt in het buitenland, bovengenoemde vaardigheden zal je in beide gevallen gaan leren. Flexibel zijn, openstaan voor nieuwe omgevingen / culturen / mensen / denkwijze, multi tasken.
Wil jij in het buitenland werken en ook een aantal van deze skills aanleren? Of wil je gaan werken in het buitenland, maar dan vanuit thuis werken? Vraag naar de mogelijkheden en wij helpen je graag verder. Check hier onze vacatures of stuur je CV vrijblijvend naar info@globaljobbing.com.
Vergeet niet: thuis werken en werken in het buitenland begint bij Globaljobbing.

Meer informatie