Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

6 november 2017

Laat je niet (af)leiden en verleiden!

Als je in het buitenland gaat werken dan is het zeer goed mogelijk dat je veel verleiding en afleiding tegenkomt. Nadat je aangenomen bent voor die leuke vacature in het buitenland begint je avontuur. Je gaat naar je nieuwe stad, leert veel nieuwe mensen kennen, krijgt training, zoekt een woning, keertje naar een bar, feestje, etc. Naast je verplichtingen is er veel afleiding, juist door die nieuwe omgeving en netwerk. Belangrijk is om een balans te vinden tussen vertier en werk. Dus als je op werk bent, doe het goed en efficiënt.

Een voorbeeld:
Je bent op je werk en het is bijna 17 uur, wanneer je jezelf realiseert dat je vandaag helemaal niet de dingen gedaan hebt die je eigenlijk wilde doen. Je kunt voorlopig nog niet naar huis omdat die ene presentatie toch echt vandaag af moet. Herken je dit voorbeeld? De kans is dan groot dat je snel afgeleid bent. Enkele tips om je werk anders aan te pakken, en daarmee te breken met een aantal gewoontes die ervoor zorgen dat je niet effectief te werk gaat.

  • Zet je Hotmail en Facebook uit. Als die pagina’s open staan dan zul je toch regelmatig geneigd zijn te kijken en daarmee kostbare tijd verliezen. Wel is het belangrijk ieder uur even te ontspannen, een paar minuutjes is genoeg. Dat geeft je de gelegenheid om even je Facebook te checken. Maar wederom, zorg dat je daar ook dan niet teveel tijd aan besteed. Hoe belangrijk is het nou eigenlijk?
  • Bepaal hoe vaak per dag en hoe lang je wilt besteden aan emails. Laat je mailbox niet de baas zijn van jouw dagindeling. Sommige berichten kunnen echt wel even wachten of lossen zichzelf dan op. Als je drie keer per dag een uur aan je emails besteed, dan komt er voldoende ruimte vrij voor de taken die je graag wilt uitvoeren.
  • Vrouwen worden geprezen om hun capaciteit te kunnen multi-tasken. Maar is dit eigenlijk wel zo gunstig? Je bent met meerdere dingen tegelijkertijd bezig, terwijl je aan het eind van de dag van alles een beetje hebt gedaan en niks echt hebt afgerond. Het werkt veel sneller en effectiever als je de focus legt op een taak, en nadat je die hebt afgerond, pas begint aan de volgende taak.
  • Zorg voor een geordende werkplek, zonder af te veel afleiding van radio, kletsende collega’s en rommel.
  • Vergader je niet suf! Nederland staat bekend om haar vergader cultuur. Om collega’s kort te informeren is geen vergadering nodig. Tijdens een vergadering hoeven geen oude koeien uit de sloot te worden gehaald en is het belangrijk het doel van de vergadering voor ogen te houden.

Bij het opvolgen van de tips zul je al snel merken dat je veel meer uit je dag haalt, en je niet meer bezig houdt met tijd verspillen. Nederlanders zijn Masters als het aankomt op effectief en efficiënt werken, iets waar ze in het buitenland ook om bekend staan. Als je ervoor zorgt dat je geen arrogante ‘ik weet het allemaal beter’-houding aanneemt, dan zullen vele buitenlandse bedrijven graag wat van je werkmentaliteit willen leren. Dus wil jij bedrijven beter maken en graag in het buitenland werken? Dan kijk snel op onze vacaturebank en wie weet draag jij binnenkort een steentje bij aan een verbeterde bedrijfscultuur ergens.

Meer informatie