Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

16 juni 2021

Werken in het buitenland: Zomerbaan

De zomer staat weer voor de deur. Veel mensen maken plannen om er weer een mooie tijd van te maken. De 1 heeft een zomer job in Nederland of België, de ander besteed wat extra tijd aan studie of ontplooiing, weer een ander gaat reizen, en er zijn ook mensen die het tof vinden om tijdelijk in het buitenland te werken. Naast de vacatures die Globaljobbing heeft (vaak wel voor 1 jaar of langer) voor het werken in bijvoorbeeld Barcelona, Athene of Lissabon, zijn er ook andere mogelijkheden maar dan meer van tijdelijke aard. In dit blog vertellen we meer over de vacatures in het buitenland. We gaan er even voor de gemakkelijkheid vanuit dat je Engels wel van een redelijk goed niveau is.

Werken in een hotel / camping / resort:
We zijn er nog niet helemaal, maar Covid-19 komt steeds meer onder controle. En daardoor zullen steeds meer mensen gaan reizen, waardoor de toeristische sector eindelijk weer kan opbloeien. Je kunt gaan werken als receptionist, in het restaurant of in het animatie team. Er zijn veel mogelijkheden, het is van tijdelijke aard, je krijgt een gewoon salaris en vaak is het slapen en eten inbegrepen. Mooie ervaring toch!

Tourgids:
Heb je een oogje op een bepaalde stad waar je al lang een tijdje graag wilt gaan wonen, onderzoek dan of er mogelijkheden zijn om er te werken als tourgids. Veel populaire “city trip steden” zijn met name tijdens de zomermaanden op zoek naar versterking van hun tourgidsen team. Het salaris is niet al te hoog, maar je kan er gewoon van rondkomen. Daarnaast kan je werken in het buitenland, in een toffe stad wonen en als tourgids leer je enorm veel over de geschiedenis, tradities, cultuur, de mensen en gewoontes van deze stad / land. Ander voordeel is dat het vaak maar een aantal uren per dag werken is..)

Docent Engels:
Is je Engels echt van een heel hoog niveau (je bent docent Engels, bent 2 talig opgevoed, of je hebt al een tijdje in een Engelstalig land gewoond), dan is er ook de mogelijkheid om te werken als docent Engels. Je hebt er niet super veel ervaring voor nodig, je moet wel goed Engels kunnen, lessen voorbereiden, en natuurlijk moet je dingen goed kunnen uitleggen. Ook een mooie manier om een tijdje in het buitenland te gaan werken.

Au-pair:
Een populaire is en blijft die van de au-pair. Het voordeel van au-pair is dat het hele jaar kan, en dat er enorm veel mogelijkheden zijn over de hele wereld. Tijdens de zomervakantie moeten veel ouders werken en zijn de kinderen thuis, dus dan is een Engels talige au-pair een uitstekende oplossing. Naast het werk kan je natuurlijk ook uitgebreid het land verkennen met je vrije tijd die je hebt. Of je plakt er een vakantie aan vast.

Dus wil jij een toffe zomer tegemoet gaan, nieuwe mensen ontmoeten, een zakcentje verdienen, nieuwe plekken ontdekken, ga dan lekker een tijdje werken in het buitenland. Je zult zien dat het niet alleen erg leuk is, maar ook nog eens super leerzaam.

Ben je op zoek naar een vaste baan in het buitenland en wil je werken in het buitenland voor 1 jaar of langer? Check dan hier onze vacatures. En wie weet zit jij deze zomer nog lekker te genieten in het buitenland. Voor een vrijblijvend kennismaking gesprek mag je ook altijd je CV sturen naar: info@globaljobbing.com. We helpen je graag verder! Want werken in het buitenland begint bij Globaljobbing.

Meer informatie