Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

10 maart 2023

Werken in het buitenland: hoe voorkom je eenzaamheid?

Werken in het buitenland heeft vele voordelen en leuke dingen! Want je gaat een heel nieuw leven opbouwen in het buitenland. Alles is anders: het wonen, het straatbeeld, gewoontes, de krant, eten, het klimaat, noem maar op. Daarnaast is het ook tof om op eigen benen te staan in het buitenland. Het is fun en erg leerzaam. Goed voor je ontwikkeling en voor je CV. Werken in het buitenland zal een verrijking van je leven zijn. Maar heeft het ook nadelen? Niet echt. Maar als wij van Globaljobbing toch iets moeten noemen wat heel af en toe wel eens voorkomt, dan zou een nadeel kunnen zijn: eenzaamheid / heimwee.

Eenzaamheid:
Waar veel mensen wel eens bang voor zijn als ze gaan werken in het buitenland is dus eenzaamheid. De ene persoon voelt zich sneller eenzaam dan de ander. De meeste mensen voelen zich eenzaam op moeilijke momenten. Als er bijvoorbeeld iets vervelends is gebeurt in Nederland of België. Of als er juist iets groots te vieren valt. Sommige mensen voelen zich eenzaam bij een bepaald liedje, de ander als hij s ’avonds alleen moet eten. Maar iedereen ervaart het verschillend en gaat er op zijn eigen manier mee om.

Wat te doen:
Als jij je eenzaam voelt, denk dan eerst waarom je ook al weer in het buitenland bent gaan werken. Want meestal is het zo: Als je thuis bent en verveeld, dan wil je juist gaan reizen, een avontuur beleven en wil je het liefste op een plek zijn buiten Nederland / België. Dus waardeer en omarm de mogelijkheid van je buitenlandse avontuur en maak er het beste van. Ga op zoek naar dingen die je eenzaamheid kunnen wegnemen. Lees een boek, schrijf brieven aan je familie / vrienden of houdt een dagboek bij. Trek er ook op uit. Als je van yoga houdt, zoek een yoga klas. Als je van voetbal houdt, dan zoek je een voetbal club. Via social media zijn er tegenwoordig tal van activiteiten / leuke uitjes te ontdekken waar je makkelijk aan deel kan nemen. Zeker in bruisende steden als Dublin, Praag, Barcelona, Lissabon of Johannesburg. Genoeg te doen en te ervaren. Dus trek je plan en ga er op uit. Ervaar en ontmoet mensen.

Wat ook helpt:
Veel mensen die gaan werken in het buitenland komen terecht bij grote internationale bedrijven. Meestal werken er al best een aantal Nederlanders en Belgen. Deze mensen doen hetzelfde als jij: werken in het buitenland. Je zit in het zelfde schuitje. Met deze mensen om je heen gaat het aanpassen, acclimatiseren en nieuwe mensen ontmoeten snel en makkelijk. De kans dat jij je eenzaam voelt wordt hierdoor al een stuk kleiner. Er valt zo veel te ontdekken en te beleven met je nieuwe vrienden.

Heb je twijfels of niet. Het belangrijkst is en blijft toch om de sprong te wagen. Als je het niet probeert, dan zal je het nooit weten. Een goede voorbereiding, een toffe stad, leuk bedrijf met fijne collega’s helpt al enorm. Daarnaast vlieg je tegenwoordig met de lowbudget maatschappijen vaak voor een prikkie op en neer. En tegenwoordig is er ook Face Timen, video bellen etc.
Wil jij de stap wagen? Check dan hier onze vacatures en ervaar zelf het avontuur.

Meer informatie