Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

11 juli 2017

Op een efficiënte manier een nieuwe taal leren

Als je in het buitenland wilt werken, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk de taal van het land spreken. Dit helpt bij het integreren in een nieuwe cultuur, het leggen van nieuwe contacten en last but not least, bij het regelen van je papierwerk. Nederlanders spreken vaak 2 tot 4 talen, maar dat is in veel landen nog niet het geval. Zeker in een land als Spanje zijn er nog veel mensen die alleen de Spaanse taal machtig zijn. Als je dan iets geregeld wilt krijgen, is het toch wel handig als je de basis spreekt. Volg de volgende tips op, en succes gegarandeerd!

Handige Apps

Bijna de helft van wat we zeggen, bestaat uit 50 woorden! Als je dus begint met het leren van deze meest gebruikte woorden (huis, hij, praten, kunnen, etc.), dan kom je al een heel eind! Een handige app op je telefoon kan hier bij helpen, zoals de Anki-app. Installeer ook de Vocabninja app op je telefoon, zodat je ieder saai moment op een leuke en leerzame manier kan invullen. Er worden woorden en afbeeldingen getoond welke je aan elkaar matcht. Door geen taaie woordenlijsten te bestuderen, maar met visuele beelden te werken, blijven veel meer woorden ook werkelijk hangen!

Boeken

Koop een boek in de nieuwe taal en ga deze lezen, zonder dat je alles gaat vertalen. Vertaal maximaal 1 woord per pagina als je het echt nodig hebt om te begrijpen. Maar voor de rest zul je merken in de loop van het verhaal dat woorden terugkomend zijn en ga je steeds meer herkennen en begrijpen. Tevens is dit een leuke manier om meer over de denkwereld of geschiedenis van het nieuwe land te leren kennen!
Gebruik je grammaticaboek voor achter de hand, om dingen in op te zoeken als je meer wilt weten over een bepaald onderwerp. Maar gebruik het boek niet om oneindig in te studeren. Als je de tips opvolgt die zijn aangegeven, zul je merken dat je gevoel voor een taal ontwikkelt. Wat uiteindelijk veel sneller en efficiënter werkt!

Praten, praten en praten

Pak iedere gelegenheid om de nieuwe taal te spreken met beide handen aan! Ga naar Meet-up groepen voor een taal-intercambio. Praat in het nieuwe land tegen de bakker, je buurvrouw en de marktkoopman. En word lid van een groepje waar je interesse ligt en waar zich lokale mensen bevinden. Bijvoorbeeld een theatergroep of schilderworkshops.

Durf

En bovenal, wees niet bang om fouten te maken! Laat de rem los, en experimenteer! De meeste mensen waarderen het alleen maar dat je probeert in hun eigen taal te spreken, en zullen je absoluut niet veroordelen. Doen is uiteindelijk de belangrijkste manier om de taal echt eigen te worden. Spannend, maar zeker de moeite waard!

Meer informatie