Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

28 maart 2018

Flexibel werken is de nieuwe norm

Zoals voorheen altijd de hoogte van het salaris met stip op nummer 1 stond met betrekking tot de belangrijkste arbeidsvoorwaarden, is er nu een nieuwkomer bij. Flexibele werktijden. Uit onderzoek blijkt dat vooral vrouwen dit als een belangrijke voorwaarde zien. Mannen blijven toch meer voor het geld gaan, en vrouwen vinden de combinatie werk-privé het belangrijkste. Je kunt denken aan thuis werken of zelf je eigen uren indelen. Hierdoor kunnen werknemers een werkomgeving creëren die niet meer is gebonden aan vaste tijden of locatie.

Veel bedrijven zijn echter nog niet goed ingericht op een flexibele werkcultuur. Of vinden het gewoonweg niet gewenst. Dan is er altijd de optie van Freelance werken nog. Er is de laatste jaren steeds meer een freelance economie aan het ontstaan. Je kunt je eigen niche ontdekken en deze vermarkten aan bedrijven die op zoek zijn naar flexibele arbeidskrachten.

Voor Freelancers is het raadzaam om op te letten dat je niet ‘vereenzaamt’ en via bijvoorbeeld een MeetUp group contact blijft houden met vakgenoten. Dit kan natuurlijk ook door vanuit een HUB te gaan werken; een gedeeld kantoor waarbij je een bureau en WIFI huurt.

Ook moet je continue zelf blijven investeren in het bijhouden van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied. En jezelf continue profileren en als het ware verkopen aan potentiële opdrachtgevers. Dit kan ook een bepaalde mate van onrust met zich meebrengen, aangezien je eigenlijk nooit op voorhand zeker weet of en voor hoe lang je werk hebt.

Maar mocht je hier een goede draai aan weten te geven, dan kan Freelancen echt een bevrijding zijn. Heb niet de illusie dat je veel minder gaat werken, je moet nu immers zelf echt de boel draaiende houden. Maar je kunt wel werken tegen jouw voorwaarden en waar en wanneer jij dat wilt.

Heb je eenmaal de keuze gemaakt om als freelancer aan de slag te gaan, dan zul je merken hoe makkelijk de stap naar werken in het buitenland is! Je bent immers flexibel en niet gebonden aan plaats noch tijd. De hele wereld kan jouw werkplek zijn!

Meer informatie