1 mei 2019

Melvin werkt als commercieel medewerker binnendienst in Barcelona

Waarom werken in het buitenland?

In juni 2018 studeerde ik af als event manager. Na een aantal maanden te reizen was het geld jammer genoeg op en moest er terug aan het serieuze leven gedacht worden. Ik deed een aantal sollicitaties in België, maar al snel werd het duidelijk dat dit niets voor mij ging zijn. Ik besefte dat ik helemaal nog niet klaar was om een vaste job te nemen en aan het huisje, tuintje, kindje verhaal te starten. Daarom besloot ik om dit allemaal nog even te laten voor wat het is en een wild avontuur aan te gaan in het buitenland. Ik droomde er altijd al van om in het buitenland te werken en dacht bij mezelf: het is nu of nooit!

Werken in Barcelona buitenland

Hoe?

Hoe kwam ik nu precies te recht waar ik nu ben? Toen ik beslist had dat ik voor een tijdje in het buitenland ging werken, begon ik het internet af te zoeken. Welke mogelijkheden zijn er voor iemand die in het buitenland wil gaan werken? Al snel kwam ik op Globaljobbing uit. Ik merkte dat er verschillende bedrijven in het buitenland waren die Nederlandstalige personen zochten. Dit vooral voor de klantendienst van verschillende grote merken. Ik was meteen verkocht ! Ik gaf op de site van Globaljobbing aan dat ik wel eventueel geïnteresseerd was en al na enkele dagen contacteerde Jeroen me. Ik kon solliciteren voor bedrijven in Praag, Lissabon en Barcelona. Na enige twijfel besloot ik om voor Barcelona te gaan. De reden? Ik was de zomer ervoor ook enkele dagen in Barcelona geweest en de stad had zo een positieve indruk op me nagelaten. Plus dat ik ook al voor een lange tijd Spaans wou leren. Ideaal dus!

Werken in Barcelona

Alles ging plots heel snel en twee weken later begon ik al met werken! Dankzij de steun van Globaljobbing en Jeroen in het specifiek, is deze overgang vlekkeloos verlopen. Jeroen hielp me bij mijn sollicitatie, hij hielp me zoeken naar een geschikte kamer en bij alle nodige papieren die ik moest bekomen. Ik kwam helemaal alleen naar hier. Jeroen was dus een enorme steun voor mij, wetende dat er altijd iemand is die me zal opvangen en mijn vragen beantwoorden.

Mijn ervaring?

Ik moet eerlijk toegeven dat ik enorm twijfelde toen ik de beslissing genomen had om naar hier te komen. Werken in Barcelona! Zou dit wel iets voor mij zijn? Zal ik me niet eenzaam voelen hier zo helemaal in mijn eentje? Maar eenmaal hier aangekomen waren al deze twijfels onmiddellijk verdwenen. Na enkele dagen was ik zo blij dat ik de stap gemaakt had. Ik koos ervoor om een kamer te huren op een appartement, wat ervoor zorgde dat ik al meteen mijn eerste vrienden maakte. Ook op mijn werk kwam ik al snel in een heel toffe, jonge groep terecht met mensen van over heel Europa en verder.

Werken buitenland

Ik werd ook meteen ondergedompeld in de Spaanse taal. En doordat vele mensen hier enkel Spaans kunnen, werd ik meteen ook verplicht de taal te leren.
Voor mij is Barcelona een ideale mix: je hebt de zee, de stad en de bergen. En dat allemaal in een straal van 10 kilometer! Je kan ’s morgens de zon zien opkomen aan het strand, je middag doorbrengen in de bruisende stad en ’s avonds de zon terug zien ondergaan in de bergen.
Ik was er ook echt verbaasd van hoe anders je een land leert kennen als je er effectief woont, dan als je er gewoon eventjes als toerist bent.
Als ik nu terug denk over mijn beslissing heb ik er niet de minste spijt van. Integendeel, het is één van de beste beslissingen uit mijn leven. Werken in het buitenland kan ik iedereen aanraden!

Meer informatie