Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

15 juni 2022

Carrière doelen voor starters.

Als je in het buitenland gaat werken zal je merken dat 70% van de jobs voor starters zijn of voor mensen met 1-3 jaar werkervaring. Daarom kom je bijna altijd terecht in een jeugdige werkomgeving waar nog veel geleerd kan worden, met name ook van elkaar. Wanneer je gaat werken in het buitenland komt er veel op je af. Niet alleen van de overstap zelf, maar ook om een plek te krijgen binnen het team. Het bedrijf te leren kennen. De job goed te kunnen uitvoeren. En een goede indruk geven aan je leidinggevende. Eerlijk gezegd heb je wel wat meer aan je hoofd om nu direct bezig te zijn met je korte en lange termijn carrière doelstellingen. Toch is het belangrijk om hier snel mee te beginnen. Want werken in het buitenland kan enorm leerzaam zijn. Hieronder een aantal universele doelen waar je aan moet werken voor je eigen ontwikkeling:

1. Vindt je roeping:
Als je naar de verschillende job mogelijkheden kijkt, kijk naar een job met persoonlijke ontwikkeling, in plaats van je te laten lijden door je salarisstrook. Tijdens de eerste arbeidsjaren is het belangrijk om te ontdekken in welke sector, gebied, functie en bedrijf je graag wilt werken. Zeker voor je toekomst. Dus investeer daarin.

2. Ontwikkel vaardigheden:
Vaardigheden zijn enorm belangrijk bij carrière doelen. Leiderschap, certificaties / trainingen, communicatieve vaardigheden, professioneel zijn etc. Tegenwoordig kijken werkgevers niet alleen naar een CV of naar 1 bepaalde vaardigheid. Het gaat veel breder en dieper, dus ontwikkel jezelf met een arsenaal aan vaardigheden. Met het werken in het buitenland ontwikkel je natuurlijk ook belangrijke vaardigheden als: risico nemen, ondernemend zijn, in het diepe durven te springen, doorzetten en flexibel zijn.

3. Educatie:
Wellicht is een bepaalde studie of bijscholing vereist. Zet doelen op papier, maar ook met een vooraf bepaalde periode erbij. Doe alleen die studies / trainingen, die je ook echt helpen met het vervolg van je carrière.

4. Laat je zien:
Om te kunnen groeien, moet je zichtbaar zijn binnen de organisatie en je werkgebied. Kom met ideeën naar je baas toe en ben pro actief. Gebruik social media om je kennis en expertise te tonen aan de buitenwereld.

5. Stem je persoonlijke en zakelijke doelen af:
Denk alvast na waar je wilt staan over 5 jaar. Of over 10 jaar. Niet alleen op zakelijk gebied, maar ook persoonlijk. Bijvoorbeeld het beginnen van een gezinnetje, gaan werken in het buitenland, een huis kopen of een studieschuld afbetalen.

Hoeveel voorbereiding en toewijding je ook hebt in het bereiken van je doelen, de toekomst is niet te voorspellen. Het is belangrijk om flexibel te zijn. Want werkplekken veranderen, sectoren en technologieën veranderen. Belangrijk is om jezelf klaar te stomen, aan te passen waar nodig en mee te gaan met de tijd.

Werken in het buitenland is ook doelen stellen, ontdekken, in het diepe springen en vooral veel leren. Je leert niet alleen een nieuw land te ontdekken, maar ook nieuwe mensen / culturen en misschien wel een taal. Heb jij goesting om te gaan werken in het buitenland? Stuur dan je CV naar info@globaljobbing.com of check hier onze vacatures. Want werken in het buitenland begint bij Globaljobbing.

Meer informatie