Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

8 mei 2020

Benefits waarmee je werknemers voor je wint

Als je in het buitenland gaat werken dan krijg je niet alleen een salaris voor de geleverde prestaties, maar veel bedrijven bieden ook benefits. Bedrijven doen dit vaak om hun werknemers gemotiveerd te houden, aan zich te laten binden en betrokkenheid creëren, maar ook dat werknemers productief blijven. Tevens is het een belangrijke tool bij het aannemen van nieuw personeel. Veel mensen die in het buitenland gaan werken, die blijven over het algemeen 1 jaar of iets langer in buitenland. Als iemand vertrekt, dan moet het bedrijf weer iemand aannemen. Bij het aannemen zijn niet alleen het salaris of de benefits belangrijk, maar ook de begeleiding. Dus dan kan je denken aan een training, accommodatie, vliegticket, hulp met praktische zaken etc.
We hebben een kijkje genomen in de “benefits keuken” van een aantal van onze opdrachtgevers en in kaart gebracht welke benefits regelmatig aangeboden worden en die het tevens goed doen bij haar werknemers.

Betaalde training:

Als je in het buitenland gaat werken dan krijg je in bijna alle gevallen een training. Dit begint vaak met een klassikale training, net als op school waarbij droog les wordt gegeven. Het laatste deel van de training vindt plaats op de werkvloer bij je nieuwe collega’s. Dit wordt “shadowing” genoemd, en dat wil eigenlijk zeggen dat je mee kijkt met een ervaren medewerker. Je ziet direct hoe iemand zijn werk doet en hebt de mogelijkheid om vragen te stellen.

Wellness:

Steeds meer bedrijven bieden hun werknemers kortingen aan om naar een sportschool (gym) te gaan. Ook hebben sommige bedrijven al mogelijkheden om binnen het bedrijf te sporten. Een uurtje sporten of de benen strekken zorgt voor meer productiviteit en het is gezond voor de werknemers. Plus het past wat meer in de huidige lifestyle trend: gezond en bewust leven.

Bonus:

Sommige bedrijven bieden prestatie gerichte bonussen aan. Dit kan in de vorm zijn van een cash bonus, winstdeling of aandelen. Dit trekt met name nieuwe medewerkers over de streep. Uit onderzoek blijkt dat bedrijven die dit aanbieden tot 20 keer sneller een nieuwe medewerker vinden dan bedrijven die dit niet doen. Zeker als je in het buitenland gaat werken is dit een mooi extraatje, zodat je meer kan sparen of meer van het land kan zien.

Carrière mogelijkheden:

Een hele belangrijke! Groeien binnen de organisatie. Dat geeft veel medewerkers niet alleen voldoening, maar geeft ze ook een uitdaging om er te geraken. Een extra motivatie en stimulans om je werk goed te doen. Werken in het buitenland is ook groeien, je leert ontzettend veel. Je leert jezelf kennen, nieuwe mensen, andere culturen, een taal en als je het goed doet kan je doorgroeien binnen het bedrijf. Een tijdje in het buitenland werken staat ook nog eens goed op je CV.

Gratis eten:

Steeds meer bedrijven bieden gratis maaltijden aan, of eten in de kantine tegen gereduceerde prijzen. Een vrijdag middag borrel of donderdag fruitdag. Of maaltijd vouchers die je kan gebruiken bij nabijgelegen restaurants. Dit heeft ook een sociale kant, om samen even gezellig iets te eten. Het is niet alleen leuk, maar voor werknemers bespaart het ook tijd en geld.
Salaris en benefits zijn en blijven belangrijke elementen voor kandidaten bij het kiezen van een baan. Daarnaast heb je ook nog bijvoorbeeld de sfeer, cultuur, product, imago, etc. Allemaal aspecten die je tegenkomt als je de afweging maakt om misschien in het buitenland te gaan werken. Heb je interesse voor vacatures in het buitenland en wil je meer weten over de mogelijkheden? Check hier onze vacatures of stuur direct je CV naar info@globaljobbing.com

Meer informatie