Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

16 januari 2019

5 Signalen dat het tijd is om van baan te veranderen

Het kan al een tijdje geleden zijn, dus het geheugen moet opgefrist worden. Wellicht dat je in het buitenland ging werken, of in Nederland / België. Maar kan je je nog de eerste dag op je werk herinneren? Met alle verwachtingen die gingen komen. Gezonde spanningen. De energie die vrij kwam. De wil om er tegen aan te gaan vanaf dag 1 en er iets van te maken.

Maar lijkt het nu dat de passie en het enthousiasme vervangen zijn door saaiheid en verveling? Heb je weer een promotie gemist of ben je klaar met die irritante collega’s? Worden je vaardigheden verkeerd benut of is er geen ruimte meer voor groei? Wil je gewoon iets nieuws, misschien wil je wel in het buitenland werken. Wat de reden ook is, de tijd voor verandering kan mogelijk aangekomen zijn. En als je nog niet overtuigd bent, hier zijn een aantal signalen waar je op moet letten.

1 Bijna altijd ongelukkig:
Iedereen heeft wel eens een slechte dag. Maar als jij het grootste gedeelte van de tijd ongelukkig bent, depressief, verkeerd begrepen, dan heb je een groter probleem. Deze gevoelens proberen je te vertellen dat je er iets aan moet doen. Dus negeer deze gevoelens niet, maar ga er iets mee doen. En als de tijd gekomen is, dan ga je.

2 Je baas:
We hebben allemaal wel eens een baas gehad waarmee je af en toe niet mee door 1 deur kon gaan. Maar als je baas echt verschrikkelijk is, dan is het tijd om verder te kijken. Wat voor baas je ook hebt (een soort van dictator, of de andere is lui, of een baas die alle credits pakt van je goede werk, of iemand die niet tegen kritiek kan), als er geen positieve verandering zit aan te komen dan moet je kijken waar het gras groener is. Dat geldt natuurlijk ook als je in het buitenland aan het werken bent, een nieuwe omgeving geeft weer nieuwe energie.

3 Passie is weg:
Voel je je futloos. Ben je niet vooruit te branden. Alleen maar uitstellen. Dus ben je de passie voor je baan verloren? Dan ga je op zoek naar iets waar je weer volop energie van krijgt. Verandering van omgeving. Misschien een vacature in het buitenland?

4 Geen vooruitgang:
Na verloop van tijd kan het zo zijn dat je werk monotoon is geworden. Je valt nog net niet in slaap. Feit is dat veel mensen vooruit willen, zich willen ontwikkelen en groeien. Zit jij op een dood spoor? Dan ga je verder kijken.

5 Je omgeving:
Werken in het buitenland gaat niet alleen om de baan zelf. Maar er zijn meer belangrijke factoren die je wel of niet gelukkig maken. Je baas of salaris? Maar ook heel belangrijk zijn je collega’s. Of de bedrijfscultuur. Ga bij jezelf na of dit nog allemaal past en of je er blij van wordt. Zo niet……

Bovenstaande gevoelens komen vaak terug in je werk? Dan is het niet de vraag of je van baan moet wisselen, maar wanneer. Dus ga er werk van maken en zorg dat jij je weer gelukkig gaat voelen met de dingen die je een groot deel van je week doet: werken.
Ben je op zoek naar iets anders en heb interesse voor een vacature in het buitenland? Check onze vacatures en wie weet heb je binnenkort weer een “smile” op je gezicht..)))

Meer informatie