Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

22 december 2018

5 Dingen die je nooit moet doen bij een Kerstborrel

De kerst staat weer voor de deur. Of je nu in het buitenland aan het werken bent of in Nederland / België, veel bedrijven organiseren een kerstborrel. Met name in het buitenland bij grote bedrijven wordt dit groots aangepakt. Met een sjeik diner in een luxe hotel en waar je kan genieten van gratis drankjes. Leuk, maar het kan ook rampzalig uitpakken. Ook al is het een kerstborrel, toch blijft het een stukje zakelijk. Laat je niet te ver gaan, want het kan je carrière in de weg staan. Hieronder 5 dingen die je niet moet doen bij een Kerstborrel.

1. Doe gezellig mee:
Zorg dat je onder de mensen bent en laat je een beetje zien. Ga niet verlegen in een hoekje zitten. Probeer het roddelen ook te vermijden, zeker omdat de lipjes wel eens wat losser kunnen zitten aan het einde van de avond. Ben eerder positief en praat samen met collega’s over de successen van het bedrijf. Resultaten, de toekomst.

2. Niet aan kledingvoorschriften voldoen:
Als er een dress code is, dan dien je je daar aan te houden. Als het een lelijke Kersttrui is, dan is het dat. Als je in het buitenland werkt heb je misschien niet meteen je 3-delige pak bij de hand, maar probeer in zijn algemeen stijlvol en gepast gekleed te gaan. Heb je twijfels, dan vraag je het aan HR.

3. Bij je eigen team blijven:
Zeker als je in het buitenland gaat werken, ontmoet je veel mensen op en naast je werk. Een borrel is het moment om ook eens met andere mensen van je bedrijf in contact te komen. Dus blijf niet de hele avond bij je directe collega’s, maar kom uit je comfort zone en leg contacten.

4. Eentje te veel:
In het buitenland werken is ook een gezellige tijd hebben, dus er wordt wel eens een drankje gedaan. En soms wel eens een paar te veel. De Kerstborrel is niet het moment om er te veel te nemen. Voorkom dat je de volgende dag scheef wordt aangekeken en dat je geen idee meer hebt wat je gedaan hebt.

5. Je nieuwe vrienden vergeten:
De dag na het feest zorg voor opvolging. Als je iets hebt afgesproken te doen, kom er dan binnen 24 uur op terug. Stuur een berichtje om koffie te drinken of om bepaalde plannen verder te bespreken.

Veel feestjes lopen met een sisser af, maar ben waakzaam dat niet jij onderwerp van gesprek bent de volgende dag op kantoor. Ook als je in het buitenland gaat werken: blijf nuchter, gedraag je, ben netjes en professioneel, je kan na het feest alsnog naar een bar gaan om het een beetje in te halen.
Wil jij in het buitenland werken en volgend jaar december een bedrijfsfeest hebben in bv. Barcelona of Lissabon? Check onze vacatures in het buitenland.

Meer informatie