Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

9 februari 2023

4 Vaardigheden die elke werknemer wil hebben.

De arbeidsmarkt is concurrerend, dynamisch en veeleisend. Dat komt mede door de vele veranderingen in de wereld. Thuiswerken, Covid, technologische ontwikkelingen, globalisering, culturele diversiteit op de werkvloer: dit zorgt allemaal voor extra uitdagingen bij werknemers. Andere trends die de laatste jaren steeds meer ik opkomst zijn: werken in het buitenland, vrijwilligerswerk doen, een studie of stage in het buitenland doen, een GAP year nemen, als zelfstandige werken of een bedrijf beginnen en traineeships. Veel nieuwe ontwikkelingen en trends. Al deze veranderingen vragen naar bepaalde vaardigheden. Want je moet met de tijd meegaan. Je wilt aantrekkelijk blijven voor werkgevers of opdrachgevers. Welke vaardigheden zijn nu erg belangrijk in het huidige tijdperk? Lees het hieronder.

1. Doorzettingsvermogen en flexibiliteit:
Dit zijn nu net 2 vaardigheden die je zeker zult gaan leren als je gaat werken in het buitenland.
Want je als je gaat werken in het buitenland spring je in het diepe, je gaat iets doen wat je normaal gesproken niet doet. Je laat je vertrouwde leven achter en gaat naar een nieuwe plek in het buienland om een nieuw leven op te bouwen. En het zal niet altijd direct helemaal 100% perfect verlopen, ook al krijg je goede begeleiding. Er kunnen ook dingen tegen zitten of net niet gaan zoals je verwacht hebt. Doorzetten en flexibel zijn dan key. Je zult merken dat je op dit gebied enorme stappen kunt maken als je gaat werken in het buitenland.

2. Organisatie vaardigheden:
Er wordt steeds meer verwacht van medewerkers. Ook als je gaat werken in het buitenland. Een belangrijke skill is het tijdsmanagement en multi tasking. Want je tijd kan je maar 1 keer indelen. Leer prioriteiten te stellen en zorg er voor dat taken en verantwoordelijkheden goed op elkaar afgestemd zijn.

3. Samenwerken:
Het wordt steeds belangrijker om zo goed mogelijk in teams samen te werken. Het gaat om het team, niet om het individu. Binnen het team is het belangrijk om hetzelfde doel voor ogen te hebben, respect te hebben voor anderen, naar elkaar te luisteren en op een constructieve manier tot een teamresultaat te komen.

4. Communiceren:
Of je nu gaat werken in het buitenland of niet, wat voor werk je ook doet, ongeacht welke sector, de realiteit blijft hetzelfde: communiceren is essentieel. Belangrijk is dat je goed kan overbrengen wat je wilt zeggen. Of dit nu face to face is, via Teams, of middels een email bericht: maak helder wat je wilt aangeven. Als je gaat werken in het buitenland kom je vaak terecht in functies als customer support of klantenmedewerker. Functies waarbij het bij uitstek draait om de communicatie. Dus wil je communiceren beter leren, ga dan lekker werken in het buitenland..)

Wil jij graag belangrijke vaardigheden leren? Dan is werken in het buitenland een uitstekende optie. Het kan zeker gezien worden als een goede investering in je toekomst en je carrière die nog in het verschiet ligt. Want werken in het buitenland is ook werken aan vaardigheden als:

  • Teamwork
  • Communiceren
  • Zelfredzaam zijn
  • Doorzetten
  • Flexibel
  • Sociaal zijn
  • Aanpassingsvermogen
  • Werken met verschillende mensen / culturen
  • Ondernemen

Leuk toch! Heb je interesse, stuur dan je CV naar info@globaljobbing.com of klik hier om onze vacatures te bekijken.
Vergeet niet: werken in het buitenland begint bij Globaljobbing.

Meer informatie